Skip to content

Hírek - Kultúra

Március 15. – Így emlékeztek Felsőzsolcán

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepségnek nagy hagyománya van Felsőzsolcán, mivel a városban másodikként emeltek emlékművet a forradalom során elesett katonáknak – emelte ki Szarka Tamás polgármester beszédében a szerda délután rendezett ünnepi megemlékezésen.

Olvass tovább »

Karácsonyvárás az óvodákban

Betlehemi műsorral készültek a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda nagycsoportosai karácsony alkalmából. A kedves műsor végén az önkormányzat ajándékát Szarka Tamás polgármester adta át az intézményekbe járó gyermekek részére.

Olvass tovább »

Takács Nikolas Adventi koncert

Karácsonyi dallamokkal örvendeztette meg a közönséget december 16-án Takács Nikolas a Felsőzsolcai Római Katolikus templomban. A város vezetősége az adventi várakozás időszakát kívánta még varázslatosabbá tenni a koncertre látogatók számára.

Olvass tovább »

„Ákom – Bákom” bábszínház az óvodában

Ismét ellátogatott a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda székhelyére és telephelyére az ÁKOM – BÁKOM bábcsoport. A kis ovisok az „Egyszer volt…. a kiskondás” c. bábjátékot tekinthették meg – számolt be az eseményről Mag Zsolt Sándorné intézményvezető.

Olvass tovább »

Költészet napja – József Attila születésnapján Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójára emlékeztek

A hagyományok szerint a Rákóczi Szövetség Felsőzsolcai Szervezete által szervezett szavalóversennyel indult az ünnepnap, melyen a Bárczay-kastélyban 13 diák vett részt. Nemes Nagy Ágnes mellett Fekete István, Benedek Elek, és Ujlaki János verseket is választottak a fiatalok. A Petőfi-emlékév alkalmából a felsőzsolcai Költészet napját a Petőfi klub délutáni ünnepségén Harsányi Attila és Fandl Ferenc színművészek “Kettős világban” című előadói estje zárta.

Olvass tovább »

Igazi húsvéti hangulat a Hősök terén

Ma délelőtt óvodások és lelkes lakók, köztük a polgármester, együtt díszítették Felsőzsolca tojásfáját. Kisállat simogató, tavaszi versek, vetélkedők és sorversenyek – számos programmal készült az önkormányzat délelőtti rendezvényére, ahol vidámságból nem volt hiány.

Olvass tovább »
easter, egg, food-3281582.jpg

Húsvétra készülve

Könyvtári Húsvéti Ünnepkör – címmel várja az érdeklődőket húsvéti foglalkozására a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár, 2022. április 9-én 15 órakor a Bárczay-kastélyba.

Olvass tovább »