Skip to content

Hírek - Kultúra

Alma Feszt – Az eső sem szegte a látogatók kedvét

Nehéz lett volna megtalálni egy tűt a szénában Felsőzsolcán. A borús időjárás sem szegte a látogatók kedvét szombaton, sokan érkeztek az Alma Fesztre, melynek tartalmas programajánlata megtöltötte a Rendezvények Házát. Természetesen a színpadi programok mellett a gasztronómia és a kézműves termékek vására is biztosíték volt a kikapcsolódásra.

Olvass tovább »

Ünnepi megemlékezés államalapító Szent István tiszteletére

Államalapító Szent István tiszteletére augusztus 18-án, pénteken délután ünnepséget rendezett Felsőzsolca önkormányzata a városháza kertjében. Az ünnepi beszédek után a református, a római és görögkatolikus egyházak elöljárói megáldották az új kenyeret. A műsorban közreműködött Bárdos-Simon Katalin népdalénekes, a Zsolca Táncegyüttes és Kovács Gábor operaénekes.

Olvass tovább »

Nyikómalomfalvára látogatott el Felsőzsolca delegációja

Erdélyi testvértelepülésére, Nyikómalomfalvára látogatott el Felsőzsolca delegációja, akik megannyi új élménnyel gazdagodtak. A négy napos kirándulás alkalmával a kulturális programokon túl, kirándulások és aktív programok sora váltotta egymást, melynek köszönhetően igazán sokszínűre és élvezetesre sikerült az idei erdélyi utazás.

Olvass tovább »

Március 15. – Így emlékeztek Felsőzsolcán

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepségnek nagy hagyománya van Felsőzsolcán, mivel a városban másodikként emeltek emlékművet a forradalom során elesett katonáknak – emelte ki Szarka Tamás polgármester beszédében a szerda délután rendezett ünnepi megemlékezésen.

Olvass tovább »

Karácsonyvárás az óvodákban

Betlehemi műsorral készültek a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda nagycsoportosai karácsony alkalmából. A kedves műsor végén az önkormányzat ajándékát Szarka Tamás polgármester adta át az intézményekbe járó gyermekek részére.

Olvass tovább »

Takács Nikolas Adventi koncert

Karácsonyi dallamokkal örvendeztette meg a közönséget december 16-án Takács Nikolas a Felsőzsolcai Római Katolikus templomban. A város vezetősége az adventi várakozás időszakát kívánta még varázslatosabbá tenni a koncertre látogatók számára.

Olvass tovább »

„Ákom – Bákom” bábszínház az óvodában

Ismét ellátogatott a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda székhelyére és telephelyére az ÁKOM – BÁKOM bábcsoport. A kis ovisok az „Egyszer volt…. a kiskondás” c. bábjátékot tekinthették meg – számolt be az eseményről Mag Zsolt Sándorné intézményvezető.

Olvass tovább »