Skip to content

Hírek - Kultúra

Költészet napja – József Attila születésnapján Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójára emlékeztek

A hagyományok szerint a Rákóczi Szövetség Felsőzsolcai Szervezete által szervezett szavalóversennyel indult az ünnepnap, melyen a Bárczay-kastélyban 13 diák vett részt. Nemes Nagy Ágnes mellett Fekete István, Benedek Elek, és Ujlaki János verseket is választottak a fiatalok. A Petőfi-emlékév alkalmából a felsőzsolcai Költészet napját a Petőfi klub délutáni ünnepségén Harsányi Attila és Fandl Ferenc színművészek “Kettős világban” című előadói estje zárta.

Olvass tovább »

Igazi húsvéti hangulat a Hősök terén

Ma délelőtt óvodások és lelkes lakók, köztük a polgármester, együtt díszítették Felsőzsolca tojásfáját. Kisállat simogató, tavaszi versek, vetélkedők és sorversenyek – számos programmal készült az önkormányzat délelőtti rendezvényére, ahol vidámságból nem volt hiány.

Olvass tovább »
easter, egg, food-3281582.jpg

Húsvétra készülve

Könyvtári Húsvéti Ünnepkör – címmel várja az érdeklődőket húsvéti foglalkozására a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár, 2022. április 9-én 15 órakor a Bárczay-kastélyba.

Olvass tovább »

Újra Sajó-parti Nemzeti Estek

Nyolc évnyi szünet után november 11-én, beszélgetős estre várta a Közösségi Ház és Városi Könyvtár a felsőzsolcaiakat a Bárczay-kastély földszinti kiállítótermébe, az újra életre hívott Sajó-parti Nemzeti Estek eseményére.

Olvass tovább »

Megnyílt Varga Csaba fotográfus 56 MÚLT ÉS JELEN – képes időutazás című fotókiállítása a Bárczay – kastélyban

Felsőzsolca polgármestere is köszöntötte Varga Csaba fotográfus kiállításának közönségét a Bárczay – kastély földszinti kiállítótermében. Az 1956–os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmával nyílt tárlat az 56 MÚLT ÉS JELEN – képes időutazás címet kapta, és december 17–ig fogadja a látogatókat.

Olvass tovább »

Bolgár március – hagyomány és ünnep

A Felsőzsolcán letelepedett bolgárok március első napjaiban tartják a Baba Marta napját, és a felszabadulás ünnepét. Ugyan idén az ehhez kapcsolódó rendezvény nem kerülhet megrendezésre, a tavasz a pandémia ellenére is megérkezik majd.

Olvass tovább »