Skip to content

Hírek - Kultúra

A szabadság ünnepe – Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek és családi nappal várták az ünneplőket Felsőzsolcán

176 évvel ezelőtt harcba indult a magyar nép a függetlensége és szabadsága kivívásáért – Felsőzsolcán is az 1848–49-es eseményekre emlékeztek. A Hősök terén ünnepi műsor keretében elhelyezték az emlékezés virágait, a Vállalkozás Segítő Központ udvarán pedig színes programokkal várták a családokat.

Olvass tovább »

Farsangi mulatság a Bárczay-kastélyban

Farsangi mulatságot rendeztek a Bárczay-kastélyban, ahová a Babusgató Baba-Mama klub gyerkőceit és szüleiket várták. A program keretében a Szellőrózsa zenekar szórakoztatta hagyományos farsangi szokásokkal és játékokkal a jelmezekbe bújt kicsiket.

Olvass tovább »

Disznótortól volt hangos Felsőzsolca!

Sült a hurka és a kolbász, mindenki kóstolhatott disznóságot és közben az Agyagbanda is szórakoztatta a nagyközönséget az első alkalommal megrendezett Felsőzsolcai Disznótoros alkalmával. Öt csapat dolgozta fel hagyományos módon az önkormányzattól kapott sertéseket. Az így készült ételek, a csapatok és még a fogópálinkák is megmérkőztek egymással, szakértő zsűri véleményezte a finomságokat.

Olvass tovább »

Télűző farsangi mulatság

Szuperhősök, hercegnők és mentőkutyák lepték el a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda épületeit, hiszen a farsang tiszteletére, aki csak tehette jelmezbe bújt. A télűző mulatság vidám hangulatáról a Csiribiri Együttes gondoskodott, akik mókás dalokkal hívták táncba a gyerekeket.

Olvass tovább »

Meggyújtották a remény gyertyáját

Vasárnap délután újra sokan látogattak el Felsőzsolca Adventi Forgatagába. Az ünnepvárás jegyében az elmúlt héten az első, a hitet jelképező gyertyát gyújtották meg az adventi koszorún, most pedig a másodikat, a remény lángját lobbantotta lángra Szarka Tamás polgármester.

Olvass tovább »

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Felsőzsolca Város Önkormányzata október 6-án, az aradi vértanúk kivégzésének emlékére rendezett megemlékezést a Szent István Katolikus Általános Iskola udvarán álló kopjafánál. Szarka Tamás polgármester megemlékező beszédét követően a Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola tanulói adták elő emlék műsorukat. A megemlékezés koszorúzással zárult.

Olvass tovább »

Ilyen volt az Alma Feszt – Találkozunk jövőre!

Szeptember 23-án fellépők és színes programok várták az érdeklődőket Felsőzsolcán az Alma Feszten. Több száz látogató fordult meg a rendezvényen a nap folyamán, akik mind vidám közösségi élményekkel lettek gazdagabbak.
Találkozunk jövőre a Felsőzsolcai Alma Feszten!

Olvass tovább »

Idősek Világnapja – Ünnepi program ajándékba  

Hétfő délután az Idősek Világnapja alkalmából vacsorával egybekötött szórakoztató programmal ajándékozta meg a felsőzsolcai szépkorúakat az önkormányzat a Rendezvények Házában. A városvezetésnek fontos, hogy támogassák az időseket, örömet szerezve részükre, elismerve életük munkáját – emelte ki köszöntőjében Szarka Tamás polgármester.

Olvass tovább »

Alma Feszt – Az eső sem szegte a látogatók kedvét

Nehéz lett volna megtalálni egy tűt a szénában Felsőzsolcán. A borús időjárás sem szegte a látogatók kedvét szombaton, sokan érkeztek az Alma Fesztre, melynek tartalmas programajánlata megtöltötte a Rendezvények Házát. Természetesen a színpadi programok mellett a gasztronómia és a kézműves termékek vására is biztosíték volt a kikapcsolódásra.

Olvass tovább »

Ünnepi megemlékezés államalapító Szent István tiszteletére

Államalapító Szent István tiszteletére augusztus 18-án, pénteken délután ünnepséget rendezett Felsőzsolca önkormányzata a városháza kertjében. Az ünnepi beszédek után a református, a római és görögkatolikus egyházak elöljárói megáldották az új kenyeret. A műsorban közreműködött Bárdos-Simon Katalin népdalénekes, a Zsolca Táncegyüttes és Kovács Gábor operaénekes.

Olvass tovább »

Nyikómalomfalvára látogatott el Felsőzsolca delegációja

Erdélyi testvértelepülésére, Nyikómalomfalvára látogatott el Felsőzsolca delegációja, akik megannyi új élménnyel gazdagodtak. A négy napos kirándulás alkalmával a kulturális programokon túl, kirándulások és aktív programok sora váltotta egymást, melynek köszönhetően igazán sokszínűre és élvezetesre sikerült az idei erdélyi utazás.

Olvass tovább »