Skip to content

Tájékoztatás az őszi szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről

Felsőzsolca Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőt/Törvényes képviselőt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést ingyenesen biztosítja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az őszi tanítási szünetben is.

Sikeresen lezárult a Sport utcai ivóvízhálózat rekonstrukciója

Sikeresen lezárult a Sport utcai ivóvízhálózat rekonstrukciója, amely során a provizor vezeték is kiépítésre került. A fejlesztés célja a város ivóvízellátásának korszerűsítése és az ellátás megbízhatóságának javítása, ezáltal biztosítva a lakosok számára a zavartalan és tiszta ivóvíz szolgáltatást hosszú távon.

Őrtűz Székelyföld autonómiájáért

Felsőzsolca Város Önkormányzata Őrtűz gyújtásra várja az érdeklődőket Székelyföld autonómiájáért 2024. október 27-én, vasárnap 17.30-kor a Rendezvények Háza udvarán.

Még van néhány szabad hely a Retro Partyra

2024 október 19-én 19:00 órai kezdettel Retro Partyra hívja a szórakozni vágyókat az Együtt Egymásért „Péntek 17” Egyesület. Felsőzsolcán, a Rendezvények Házában tartandó batyus bálon a zenét Dj Bundi szolgáltatja. A belépődíj 3500 Ft/fő, tombola felajánlásokat szívesen fogadnak!

Petrás Mária keramikus műveiből nyílt kiállítás a Bárczay-kastélyban

A Sajó-parti Nemzeti Estek programsorozat keretében kiállítás nyílt a Bárczay-kastélyban, amelyen a Magyar Örökség díjas Petrás Mária keramikus művei láthatóak. A megnyitót követően Döbrentei Kornél, József Attila-díjas, alternatív Kossuth-díjas író, költő és újságíró, valamint Petrás Mária beszélgetőtársa Papp Ferenc volt, aki művészeti és kulturális témákról kérdezte a meghívott vendégeket. A keramikus műveiből nyílt tárlat 2024. október 18-ig látogatható a Bárczay-kastély emeleti kiállítótermében.