Skip to content

PROGRAMAJÁNLÓ

Dombormű avatás

Felsőzsolca Város Bolgár Nemzetiségi Önkormányzata tisztelettel vár minden érdeklődőt a néhai Bárczay Ferencné, felsőzsolcai földbirtokos domborművének ünnepélyes avatására.

Olvass tovább »

Az időseket ünneplik Felsőzsolcán október 1-jén

Az Idősek Világnapja alkalmából október 1-jén 15 órakor, a már tradicionális kulturális programmal köszöntik az időseket a Rendezvények Házában. A program regisztrációhoz kötött, melyre
2022. szeptember 19-ig van lehetőség a 06-46/383-520 telefonszámon, vagy a csaladsegito@felsozsolcaph.hu e-mail címen.

Olvass tovább »

Péntekig látogatható Angi István képzőművész „TŰZ, VÍZ, FÖLD, LEVEGŐ” című kiállítása Felsőzsolcán

Angi István képzőművész Bárczay-kastélyban nyílt kiállításának időtartamát szeptember 16-ig meghosszabbították. A kastély közösségi termében látogatható „TŰZ, VÍZ, FÖLD, LEVEGŐ” című tárlat a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár nyitvatartási ideje alatt várja a képzőművészet iránt érdeklődőket.

Olvass tovább »

Újra várják a nevezőket az Alma Feszt versenyeire

Szeptember 24-én ismét összemérhetik ügyességüket az Alma Feszt keretein belül megrendezésre kerülő süteménysütő, madárijesztő készítő és pálinka versenyeken. A nevezéseket szeptember 21-ig várják, a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár elérhetőségein.

Olvass tovább »

Sport és egészségnap Felsőzsolcán – 24 órás futás, jótékonyság és szűrővizsgálatok várják az érdeklődőket

A tavalyi év sikere után, idén szeptember 9-én, pénteken veszi kezdetét a 24 órás futás. A sport és egészségnap keretében több mozgásformát is kipróbálhatnak majd az érdeklődők. Jótékonysági körrel is készültek a szervezők, melynek nevezési díjával (becsület kassza) az Atópiás, allergiás gyermekekért alapítványt támogatják majd. Ezen kívül egészségügyi szűrővizsgálatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak a Felsőzsolcai Sportpályán.

Olvass tovább »

Sajó menti települések találkozója

A Sajó menti települések találkozóján fellép a Zsolca Táncegyüttes és a Csomasz Brass Band Felsőzsolca, valamint megtekinthetik Barna Mária festőművész és Tiffany üveg készítő kiállítását. A kilenc település képviseletével megrendezésre kerülő rendezvénynek augusztus 20-án Sajókeresztúr ad otthont.

Olvass tovább »

Felsőzsolcán készült legjobb fotóitokkal nevezhettek az értékes ajándékokért!

Felsőzsolca Város Önkormányzata „Felsőzsolca ahogy én látom” címmel idén is fotópályázatot hirdet. Várják a Felsőzsolcán készült különleges eseményeket, elkapott pillanatokat, tereket, szobrokat, padokat, utcabútorokat, épületeket, építészeti különlegességeket, parkokat, játszótereket, utcákat, eldugott és nem eldugott számotokra legkedvesebb városrészeket bemutató fotókat!

Olvass tovább »

Pénteken Díszülés, szombaton és vasárnap 25. Városnap

Pénteken ünnepi üléssel várja vendégeit az önkormányzat, hétvégén pedig benépesül majd a Rendezvények Háza – sportpálya, hiszen itt tartják meg a nagy városnapi rendezvényeket, két év után újra. A programok szombaton délelőtt kezdődnek és vasárnap folytatódnak. Fellép többek között a Follow The Flow is.

Olvass tovább »

Sajó-parti Nemzeti Estek – Csütörtökön Rudolf Mihály építésszel találkozhatnak az érdeklődők

A Sajó-parti Nemzeti Estek folytatásaként szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2022. május 26-án, csütörtökön este 17.00 órakor a Bárczay-kastély közösségi termébe.
Az est vendége: Rudolf Mihály DLA Ybl-, Kós Károly- és Pro Architectura-díjas építész, Felsőzsolca volt főépítésze.
A beszélgetés a Fűzéri vár és az Egri Bazilika rekonstrukciójával kapcsolatban hit, család és haza jelentőségéről szól.
Beszélgetőtárs: Papp Ferenc

Olvass tovább »