Skip to content

Meggyújtották a remény gyertyáját

Facebook

Vasárnap délután újra sokan látogattak el Felsőzsolca Adventi Forgatagába. Az ünnepvárás jegyében az elmúlt héten az első, a hitet jelképező gyertyát gyújtották meg az adventi koszorún, most pedig a másodikat, a remény lángját lobbantotta lángra Szarka Tamás polgármester.

Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármester gyújtotta meg a második gyertyát a város adventi koszorúján a Hősök terén. A tér most is megtelt, nagy volt az érdeklődés az ünnepélyes esemény iránt.

„Minden advent kegyelem. Vétkem jóvá tehetem. Minden advent vigalom: Isten Úr a viharon” – hangzott el a Szent István Katolikus Általános Iskola hatodik évfolyamos diákjai, Csikó Dorina és Hankó Kamilla tolmácsolásában, amit a Felsőzsolcai Napköziotthonos Óvoda színes műsora követett. Az óvodások adventi dalokkal és versekkel csaltak mosolyt az emberek arcára. A várakozás szellemében Lev Tolsztoj Panov apó meséjét Orosz Nóra előadásában hallhatta a közönség, zárásként pedig a Rozmaring Népdalkör és a Felsőzsolcai Férfi Népdalkör lépett színpadra, akik a Bagossy Brothers Company – Égnek a fények című dalával teremtettek ünnepi hangulatot.

Délután az önkormányzat által hirdetett Adventi dekor versenyre érkezett 12 alkotásból – asztaldíszek, ajtódíszek és adventi koszorúk- nyílt kiállítás,  és  kihirdetésre kerültek a verseny nyertesei. Profi kategóriában Novák Bettina, amatőr kategóriában pedig Soltész Mariann vette át a polgármestertől az önkormányzat ajándékát.

Ezen a vasárnapon is több programmal várta az érdeklődőket Felsőzsolca Város Önkormányzata. A gyertyagyújtást megelőzően Adventi Kézműves Műhely keretében készíthettek karácsonyi díszeket a résztvevők, és betekintést nyerhettek a mézeskalács díszítés fortélyaiba is.

Az ünnepi programok a héten is folytatódnak az Adventi Forgatagban. Csütörtökön és pénteken szállítják ki az idősek ünnepi ebédjét, szintén pénteken 18 órakor Vásáry André Adventi koncertjére várják a lakosságot a Rendezvények Házába. A koncert ingyenes és ezúttal regisztrációra sincs szükség.
Vasárnap már a harmadik gyertyát gyújtják meg az adventi koszorún, ekkor Felsőzsolcára is megérkezik a Betlehemi láng, hogy minden felsőzsolcai otthonba eljuthasson fénye és melegsége az ünnepek előtt.