Skip to content

St. Martin koncert – Varázslatos hangulat a Bárczay-kastély udvarán

Fotó: Takács József

Csodálatos hangulat jellemezte St. Martin szombati koncertjét. A világ egyik legismertebb szaxofonművésze, a Bárczay-kastély udvarán megrendezésre kerülő Nyárbúcsúztató Szabadtéri Kastély Koncert keretében varázsolta el a felsőzsolcai közönséget.

A szombat délutáni kedvezőtlen időjárási viszonyok sem tartották vissza a közönséget, mikor a világ egyik legismertebb szaxofonművésze, St. Martin lépett a Nyárbúcsúztató Szabadtéri Kastély Koncert nagyszínpadára. A művész a záport követő két szivárvány kíséretében, a természet csodáit megjelenítve varázsolta el a felsőzsolcai közönséget.
A koncerten több szerzeményét is előadta „Best of St.Martin új dalokkal” albumáról, mint a Vándorcirkusz (szaxofon), A Föld sebe, Darvaza, vagy az Ajjajjó, ajjajjé (pánsíp). A világ számos országában ismerik nevét és invitálják különböző rendezvényekre, koncertek tartására. Koncertjeinek különleges helyszíneket választ, melynek sorába mostantól a Felsőzsolcán található Bárczay-kastély is beletartozik.
Zenei díjai – arany és platinalemezei – mellett 2014-ben a magyar állam által adományozható legmagasabb, A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült kiemelkedő zenei pályafutása, valamint széles körű kreatív és jótékonysági tevékenysége elismeréseként. Zenei pályája során Malaysiában a világ hét legismertebb szaxofonosával – Candy Dulfer, Nelson Rangell, Kenny G., Tom Scott, Warren Hill, Eric Marienthal – dolgozott együtt, így készült el a „Sax For Lovers” című lemez, amely több héten keresztül vezette a világ eladási toplistáját.

“A szaxofon édes hálót font körém, mámoros vigasz, mélyen együttérző kéj, együtt bódulat, tőlem a hódolat. Szoprán, előtte alt, azelőtt tenor. Most a trió nem tágít, nem engedem, nem szeretném. Csak szóljon, szólhasson nyelvezetemen, s a zene nyelvén az átalakított szöveg, az elképzelt mondanivaló!” – olvasható hivatalos oldalán.
Felsőzsolcai koncertje alkalmával az „átalakított szöveg” igazi örömzeneként szólalt meg, melynek minden hangja varázslatos volt.
A rendezvényről készült összefoglalót a későbbiekben a Felsőzsolca TV is műsorára tűzi.