Skip to content

Idősek Világnapja – Ünnepi program ajándékba  

Fotó: Takács József

Hétfő délután az Idősek Világnapja alkalmából vacsorával egybekötött szórakoztató programmal ajándékozta meg a felsőzsolcai szépkorúakat az önkormányzat a Rendezvények Házában. A városvezetésnek fontos, hogy támogassák az időseket, örömet szerezve részükre, elismerve életük munkáját – emelte ki köszöntőjében Szarka Tamás polgármester.

Közel 300 nyugdíjas érkezett a Rendezvények Házába hétfő délután. Az Idősek Világnapja alkalmából vacsorával egybekötött szórakoztató programmal ajándékozta meg a felsőzsolcai szépkorúakat az önkormányzat. A rendezvényre érkezők új élményt szerezhettek.

A városvezetésnek fontos, hogy támogassák az időseket, örömet szerezve részükre, elismerve életük munkáját – emelte ki köszöntőjében Szarka Tamás polgármester, aki azt kívánta, hogy ne csak az Idősek Világnapján, hanem mindennap érezzék, mennyire megbecsült és szeretett tagjai a társadalomnak, nem csak családon belül, de a város közösségében is. Felsőzsolca Város Önkormányzata éppen ezért számos anyagi és természetbeni juttatást, támogatást vezetett be az elmúlt években, valamint a városi rendezvények tekintetében is több olyan program került megszervezésre az utóbbi napokban, valamint egész évben, amely az idősebb korosztály számára is szórakoztató, közösségépítő, és lehetőséget biztosít az élettapasztalataik átadására.

A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ által szervezett rendezvényen a polgármester köszöntőjét a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda műsora és a Rozmaring Népdalkör fellépése követte. Jancsó Dóra és Cselepák Balázs tanítványaikkal együtt léptek színpadra, előadásukkal köszöntve a megjelenteket. A színvonalas műsort, majd a helyi egyházak képviselőinek asztali áldását követően elfogyasztásra került a vacsora és a desszert. A rendezvény végén az intézmény munkatársai átadták ajándékaikat a szépkorúak részére, akik jókedvvel, elégedetten távoztak – számolt be Gladics Jánosné intézményvezető, aki elmondta, hogy ezek a pozitív visszajelzések erősítik meg őket abban, hogy munkájukat a továbbiakban is töretlen lelkesedéssel folytassák.

A héten tovább folytatódik az önkormányzat 65. éven felüliek részére nyújtott támogatásának kifizetése, amelyre szerdán és csütörtökön a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatalban lesz lehetőség. A támogatás kifizetésének határideje 2023. november 30., mely jogvesztő.