Skip to content

SPORT - Bódva -Völgyi Tömegsport Egyesület - BTE FELSŐZSOLCA

Elérhetőségek:

Székhely: 3561 Felsőzsolca, Bólyai u.2
E-mail:gulyasd1969@gmail.com
Tel: +36 30 567 1797

 

A Bódva – Völgyi Sport Egyesület 2018-ban csatlakozott Felsőzsolca sportéletébe.

A BTE Felsőzsolca labdarúgó szakosztály, 9 korosztályban közel 160 fő igazolt játékossal rendelkezik.

U7- korosztályban 18 fő, edzőjük Matlyák József

U9- korosztályban 21 fő, edzőjük Halász Róbert

A fent említett korosztályok BTE Felsőzsolca csoport megrendezésében Bozsik Fesztiválokon vesznek részt, félévente 4 alkalommal.

U11- korosztályban 28 fő, edzőjük Vinga Roland

U13- korosztályban 15 fő, edzőjük Szabó Ádám

A korosztályok BTE Felsőzsolca csoport megrendezésében Bozsik programon vesznek részt, félévente 5 alkalommal.

A program célja az alközpontokban kiemelkedő, magas szintű nagypályás labdarúgásra alkalmas U13-as játékosok kiválasztása, majd U14 korosztályban történő foglalkoztatása a megyei labdarúgó központokban. A kiemelkedő tehetségek jussanak el a kiemelt utánpótlás nevelő egyesületekbe, elit akadémiákra és az országos kiválasztás programjaira.

U14 -es korosztály 15 fő, edzőjük Szabó Ádám

U16-os korosztály 15 fő, edzőjük Cservenyák Ádám

U17-es korosztály 18 fő, edzőjük Gulyás Dénes

U19-es korosztály 18 fő, edzőjük Tóth Rajmund

Utánpótlás csapatainknál elsősorban nem az eredmény az elsődleges szempont, célunk a felnőtt nagypályás futballra, minél több játékrendszerre való felkészítés.

Felnőtt csapat 20 fő, edzőjük Szala Ákos

Nem titkolt célja az egyesületnek az NB III. keleti csoportjába való feljutás.

A sportszervezet mottója:

Tréningezni sokat, nagyon sokat. Tudni élni a pályán és azon kívül. Szeretni a közönséget, de mindenekfelett imádni a labdarúgást, a világ legszebb sportját.

Bódva-Völgyi Sport Egyesület 2018 -ban csatlakozott Felsőzsolca sportéletébe és vette szárnyai alá, megfogalmazva elveket, értékeket (futball szakmai, nevelési).


Futball szakmai elvek

  • a futball és a játék szeretetének kialakítása a gyerekekben,
  • játékosok minél magasabb színvonalú képzése
  • egyéni fejlődés biztosítása,
  • a szakmaiság magas színvonalú megtartása.


Nevelési elvek

  • alázat, összetartozás
  • fegyelmezettség,
  • mások tisztelete és elfogadása,
  • a BTE Felsőzsolca hagyományainak és értékeinek tisztelete és megőrzése,
  • felelősségtudatra nevelés
  • győzni akarás,
  • céltudatosság


Futball szakmai értékek

  • a saját felnőtt csapatunkba került játékosaink száma
  • az magasabb szintre került játékosaink száma
  • a korosztályos bajnokcsapataink és játékosaink száma
  • a kiemelkedő tehetséggel bíró játékosaink száma


Nevelési értékek

  • a képzési rendszer a futball filozófia és a játékstílus megtanítása, megőrzése és átörökítése a jövőnek,
  • az „Élen a sportban, élen a tanulásban” elvének megfelelő szemléletmód kialakítása,
  • az élni és élni hagyni elv kialakítása,
  • gyerek centrikus gondolkodásmód kialakítása, szülőkkel való együttműködés a nevelés érdekében.

 

Ezeket az elveket, értékeket figyelembe véve működik a BTE Felsőzsolca labdarúgó szakosztály, 9 korosztályban közel 160 fő igazolt játékossal rendelkezik.

U7- korosztályban 18 fő, edzőjük Matlyák József

U9- korosztályban 21 fő, edzőjük Halász Róbert

A fent említett korosztályok BTE Felsőzsolca csoport megrendezésében Bozsik Fesztiválokon vesznek részt, félévente 4 alkalommal. Fesztiválok lényege, hogy nincs álló játékos, mindenki játszik, az U7-nél 3v3 ellen kapus nélkül, az U9-nél 4v4 ellen +kapus. Az U7-es korosztálynál speciális szabály a labda újbóli játékba hozatala az alapvonalról történik, labdavezetéssel, az ellenfél a pálya feléig hátrahúzódva kezdi meg a labdaszerzést. Az U9-es korosztálynál a speciális szabály a labda újbóli játékba hozatala során nem továbbítható közvetlenül az ellenfél térfelére, a kapus ezt a folyamatos játék során sem teheti meg.

U11- korosztályban 28 fő, edzőjük Vinga Roland

U13- korosztályban 15 fő, edzőjük Szabó Ádám

A korosztályok BTE Felsőzsolca csoport megrendezésében Bozsik programon vesznek részt, félévente 5 alkalommal. Itt már cserejátékosok is vannak, az U11-ben 5v5 ellen +kapus, itt már szinte a nagypályás labdarúgás szabályainak megfelelően mérkőznek meg egymással a csapatok, egyetlen egy szabály tér el a megszokottól az pedig a következő, nincs bedobás oldalról helyette térd alatt kell bepasszolni a labdát. Az U13-ban, pedig 8v8 ellen+ kapus állnak fel, csapatok a nagypályás labdarúgás szabályait betartva játszanak egymás ellen.

A program célja az alközpontokban kiemelkedő, magas szintű nagypályás labdarúgásra alkalmas U13-as játékosok kiválasztása, majd U14 korosztályban történő foglalkoztatása a megyei labdarúgó központokban. A kiemelkedő tehetségek jussanak el a kiemelt utánpótlás nevelő egyesületekbe, elit akadémiákra és az országos kiválasztás programjaira.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2011-ben jelentette be a Bozsik Program újraindulását. A Bozsik-program fő célkitűzései a tömegesítés, a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése. Ennek elérése érdekében a szövetség egységes, átlátható rendszert hozott létre, amely naprakész, hiteles és ellenőrizhető formában regisztrálja a programban résztvevő labdarúgókat.

Palaticzky Szabolcs Magyar Labdarúgó Szövetség Bozsik Egyesületi Program Régiós szakmai vezető DVTK régióban javaslatának köszönhetően ez a harmadik év, hogy Felsőzsolcán Bozsik csoport működik. Köszönhető ez városunk megfelelő infrastruktúrával rendelkező sportközpontjának és az itt dolgozó edzőknek is. Ez azt jelenti, hogy Felsőzsolca Bozsik Tornákat rendezhet, a kialakult vírushelyzetre való tekintettel a tornák mellett ebben a félévben Felsőzsolca rendezhette a Bozsik Fesztiválokat is. A 2020/2021 évadban Szikszó, Aszaló Miskolc Városi Sportiskola, Borsod FC csapatai mellett, a BTE Felsőzsolca csapatai kerültek egy csoportba.

U14 -es korosztály 15 fő, edzőjük Szabó Ádám

Labdarúgóink B.-A.-Z Megyei. U14-keleti csoportjában 9 csapat részvételével, 1.helyezetként fordult az őszi forduló során. Nagypályás szabályok vonatkoznak teljes mértékben a játékra, azzal a különbséggel, hogy a terület kisebb, 16-os vonalától az ellenkező oldal 16–s vonaláig 8v8 ellen +kapus játszanak.

U16-os korosztály 15 fő, edzőjük Cservenyák Ádám

Labdarúgóink B.-A.-Z Megyei. U16-keleti csoportjában 12 csapat részvételével, 1.helyezetként fordult az őszi forduló során. Nagypályás szabályok vonatkoznak teljes mértékben a játékra. 11v11 elleni játék.

U17-es korosztály 18 fő, edzőjük Gulyás Dénes

Labdarúgóink MLSZ U-17 Észak III. osztály csoportjában 15 csapat részvételével, 5.helyezetként fordult az őszi forduló során. Nagypályás szabályok vonatkoznak teljes mértékben a játékra. 11v11 elleni játék.

U19-es korosztály 18 fő, edzőjük Tóth Rajmund

Labdarúgóink MLSZ U-19 Észak III. osztály csoportjában 15 csapat részvételével, 9.helyezetként fordult az őszi forduló során. Nagypályás szabályok vonatkoznak teljes mértékben a játékra. 11v11 elleni játék.

Utánpótlás csapatainknál elsősorban nem az eredmény az elsődleges szempont, célunk a felnőtt nagypályás futballra, minél több játékrendszerre való felkészítés. Egyesületünk, hogy minél eredményesebben tudjon szakmailag működni, fejlődni, együttműködési megállapodást kötött Kispest Honvéd Sportegyesülettel. Szakmai anyagok mellett, lehetőséget kap a klubunk a tehetséges gyermekei a Honvéd  Labdarúgó Akadémián továbbfejlődni. Több tehetséges felsőzsolcai gyereket szemeltek ki különböző NBI-es akadémiák, de a jelenlegi veszélyhelyzetre való tekintettel még nem igazolták át őket.

Felnőtt csapat 20 fő, edzőjük Szala Ákos

Labdarúgóink B.-A.-Z Megye I. osztály 16 csapat részvételével, 2.helyezetként fordult az őszi forduló során. Nem titkolt célja az egyesületnek az NB III. keleti csoportjába való feljutás. Felnőtt csapatunk keretébe 6 utánpótlás játékosunk került fel, mely az utánpótlás nevelési célunkkal teljesen megegyezik. A mérkőzések során   15 fő 20 év alatti játékos játszott, a legfiatalabb 15 éves volt.

 
Sportszervezet mottója:

Tréningezni sokat, nagyon sokat.
Tudni élni a pályán és azon kívül. Szeretni a közönséget, de mindenekfelett imádni a labdarúgást, a világ legszebb sportját.