Skip to content

Kastély Koncert a Classic Brass Quintettel

Fotó: Takács József

Fantasztikus hangulat kerekedett a Bárczay-kastély udvarán rendezett nyáresti koncerten, amelyen ezúttal is egy Felsőzsolcához köthető formáció, a Classic Brass Quintet szórakoztatta a vendégeket.

Július 29-én egy különleges koncertre gyűltek össze az érdeklődők a Bárczay-kastély udvarán. A kellemes nyárestén a Classic Brass Quintett fúvósai filmzenékkel és könnyűzenei feldolgozásokkal szórakoztatták a felsőzsolcai közönséget.
A 2014-ben – akkor még egyetemista fiatalokból – alakult zenekar egyedi hangszereléssel szólaltatott meg népszerű slágereket a Beatles, az ABBA zenekarok dalkincseiből, de felcsendültek filmzenei klasszikusok is. Az együttes vezetője, Bereznai András elmondta, hogy a rézfúvós zenekari felállás sok esetben, ahogyan a felsőzsolcai előadáson is, kiegészül egy dobossal, így válik teljessé a brass band hangzás.
A közönség körében nagy sikert aratott a fiatal csapat előadása, lelkesen dúdolták az ismert dalokat.

A Bárczay – kastély udvara legközelebb St. Martin koncertjének ad helyet szeptember 2-án, szombaton 19 órától a Nyárbúcsúztató Szabadtéri Kastély Koncert alkalmával.