Skip to content

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Fotó: Takács József

Felsőzsolca Város Önkormányzata október 6-án, az aradi vértanúk kivégzésének emlékére rendezett megemlékezést a Szent István Katolikus Általános Iskola udvarán álló kopjafánál. Szarka Tamás polgármester megemlékező beszédét követően a Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola tanulói adták elő emlék műsorukat. A megemlékezés koszorúzással zárult.

Október 6-a a kormány 2001-es döntése alapján nemzeti gyásznap a magyar honvédtisztek 174 évvel ezelőtti kivégzésének emlékére. Felsőzsolca Város Önkormányzata idén is emlékezett az aradi vértanúkra. A város nevében Szarka Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket, beszédében pedig kiemelte, a tiszteletet nemcsak az élőknek kell megadnunk, hanem azoknak is, akik már nincsenek köztünk, de történelemkönyvekből ismerjük őket, mivel ők mind olyan hősök, akik letettek valamit az asztalra és nekik köszönhetjük, hogy ma itt élhetünk.

Felsőzsolcán a Szent István Katolikus Általános Iskola udvarán álló kopjafa állít emléket a hősöknek. A pénteki megemlékezésen a Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola tanulói versek és énekek kíséretében gyújtottak mécsest és helyezték el az aradi tizenhármak emlékére ültetett 13 tuja tövében. A megemlékezés zárásaként az önkormányzat, illetve helyi intézmények és civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés virágait a kopjafánál.

Facebook