Skip to content

Tojásfa díszítés, nyuszi simogatás és játék a felsőzsolcai húsvéti hangolódáson

 Fotó: Takács József

Facebook

Felsőzsolca Város Önkormányzata a hagyomány szerint idén is várta a gyerekeket, családokat a város tojásfájának díszítésére a Hősök terén, ahol a programra érkező gyerekek és szülők sok száz tojással díszítették a fát.

Nyuszi Gyuszi mellett idén is kis kecskék és nyuszik várták a résztvevőket, akik örömmel simogatták és etették a kisállatokat. Az előző évekhez hasonlóan ma délelőtt is nagy sikert aratott a kisállat simogató. A programra érkező gyerekek és szülők sok száz tojással díszítették a fát, míg az önkormányzat a teret is ünneplőbe öltöztette.

A negyedik alkalommal rendezett közösségi program során a résztvevő gyerekek versekkel és dalokkal köszöntötték a tavaszt, a tojásfa díszítés mellett pedig idén sem maradt el a közös nyuszitánc. A lakosság, különösen a gyerekek örömére idén tavasszal is sok dekoráció várja a sétálókat az ünnepek alatt, lehetőséget biztosítva a városi tojásfa díszítésére és a kedves fotók készítésére.
Ha valaki kedvet kapott volna hozzá, a fán maradt még hely, így az ünnep végéig mindenkinek lehetősége van elhelyezni hímes tojásait – biztatnak a szervezők –, hiszen a városban élők összefogásával válik minden évben színessé Felsőzsolca tojásfája.

Március 30-án, szombaton folytatódik a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódva a Felsőzsolcai Húsvét rendezvénysorozat, melynek keretében 13 és 15 óra között családi programok várják az érdeklődőket a díszbe öltözött Hősök terén. Az ünnepi hangolódás alkalmával, kézműveskedés, tojásfestés várja a térre látogatókat, a húsvéti locsolás hagyományait pedig a Zsolca Táncegyüttes tagjai elevenítik fel a Dobroda zenekar kíséretében.