Skip to content

POLGÁRMESTERI KÖSZÖNTŐ

Kedves Látogató!


Szeretettel üdvözlöm Felsőzsolca város honlapján!


Először is, engedje meg, hogy bemutatkozzam! Szarka Tamás vagyok, Felsőzsolca polgármestere. 1979-ben születtem, családom anyai, valamint apai ágon is Felsőzsolcához kötődik, és én magam is itt nőttem fel. Nős vagyok, feleségemmel együtt mindketten vallásos családban nevelkedtünk. 2004-től jegyzőként dolgoztam, 2019-óta polgármesterként tevékenykedem a településen.


Felsőzsolca Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Bükk hegység lábánál, Miskolctól 1 kilométerre elhelyezkedő kisváros. Könnyen és gyorsan megközelíthető az M3-as autópályán, a 3-as és a 37-es számú főúton, valamint autóbusszal és vonattal utazva is.


A város nem csupán elhelyezkedése, hanem környezete miatt is különleges, hiszen természetes határaként a Sajó folyó és az abba ömlő Kis-Sajó, vagy, ahogy a helyi lakosok emlegetik, Bódva, lenyűgöző látványt nyújtnak.


Bár Felsőzsolcát először 1281-ben említik egy okiraton, mely egy Miskolc és Zsolca közti birtokvitát zár le azzal, hogy a két település határa mindenkor a Sajó folyó, maga a város, illetve környezetének meghatározó része a 19. században épült.


Büszkék vagyunk történelmünkre, nagyjainkra, a Zsolcai csata hőseire. Tisztelet övezi a városunkban élt Bárczayakat. Ápoljuk népi kultúránkat, és a városban élő bolgár nemzetiség hagyományait is.


A történelmi múlt tisztelete mellett számunkra fontos a jelen, a város mindennapi élete és folyamatos fejlődése. Az önerő biztosítása mellett pályázati forrásból teremtjük meg azt az infrastruktúrát, amely településünket fejlett európai kisvárossá teszi.


Önkormányzatunk jelentős intézményhálózatot tart fenn, hogy színvonalas szolgáltatást biztosítsunk, az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a közösségi élet területén.


Nagy hangsúlyt helyezünk a sportéletre is, melyekhez kiváló feltételeket biztosít a Rendezvények Háza épülete, és a hozzá tartozó Sportpálya, valamint a városban működő sportegyesületi tevékenységek.


Városunk gazdasági élete, az ipari és kereskedelmi ágazat egyaránt fejlődik. Ebben a helyi kis és középvállalkozásoknak, valamint a városhoz tartozó Ipari park cégeinek is komoly szerepe van. Kiemelkedő a mezőgazdasági tevékenységek közül a zöldségtermesztés és a virágkertészet.


Fontos számunkra az egészséges, környezettudatos életmód közvetítése. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk a város kerékpárút-hálózatának fejlesztésére. Így ha Felsőzsolcára látogat és meg kívánja ismerni városunk kincseit, akár családostul, mindezt hamarosan egy kellemes kerékpártúra keretében is megteheti.

Igyekeztünk honlapunkon minden a városban lakó és ide érkező számára hasznos információkat feltüntetni. Remélem, hogy településünk templomaival, kastélyával, középületeivel, szobraival és vendégszerető polgáraival az Ön szimpátiáját is elnyeri!


Tartson velünk, ismerje meg városunkat, Felsőzsolcát!


Valódi és virtuális utazásához sok örömöt kívánok:

 

Szarka Tamás
polgármester