Skip to content

KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK

Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár

KÖZLEMÉNY

Tisztelt Látogatók!

A Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár ideiglenesen a Vállalkozás Segítő Központban érhető el – Felsőzsolca, Szent István u. 78.

Az intézmény nyitvatartása az új helyszínen is változatlan, szolgáltatásaink 2022. november 15. és 2023. március 31. között az alábbi tájékoztatás szerint érhetők el.

Helytörténeti Kiállítóhely – Bárczay-kastély, Szent István u. 2.
az épület zárva tartása alatt előzetes időpont egyeztetés alapján látogatható.

Látogatható kiállításaink:

  • Ecsettel a békéért (időszaki kiállítás) – Bárczay-kastély, Szent István u. 2.

november 30. napjáig előzetes időpont egyeztetés alapján látogatható.

A könyvek előzetes igénylésére továbbra is lehetőséget biztosítunk elérhetőségeinken.

Az „Én könyvtáram” projekt foglalkozásaira és a könyvtári kiscsoportos foglalkozásokra előre egyeztetett időpontban továbbra is várjuk az óvodás és iskolás csoportokat.

A könyvtári foglalkozásokon belül működő Baba-Mama Klub Babusgató foglalkozásaira a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központba – Felsőzsolca, Kassai u. 32. sz. -, keddenként 10.00 órától várjuk a családokat.

Az irodalomterápiás foglalkozások a Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskolában kerülnek megtartásra.

A „Fitten és egészségesen idős korban is!” című interaktív, mozgásos egészségnevelési programra 2022. december 4. napjáig, keddenként 17.00 órától várjuk az érdeklődőket a Rendezvények Házába, Felsőzsolca, Sport u. 1.

A Rozmaring Népdalkör és a Felsőzsolcai Férfi Népdalkör 2022. december 4. napjáig, hétfőnként 17.00 illetve 18.00 órától, a Rendezvények Házában tartja a próbáit.

A rendezvények helyszíneiről a médiafelületeken tájékozódhatnak.

Szolgáltatásainkkal az ideiglenes helyszíneinken továbbra is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Köszönjük a megértésüket!

Farkas Tünde

könyvtárvezető, igazgatóhelyettes

Az ideiglenes változás Felsőzsolca Város Képviselő-testülete 125/2022.(X.19.) számú határozata alapján kerül elrendelésre.

A többfunkciós intézmény egy szervezeti egységben működik Felsőzsolca emblematikus, helyi védettség alatt álló épületében, a Bárczay-kastélyban.

A déli szárnyban található Városi Könyvtár három esztétikus, korszerűen berendezett helyiségben (felnőtt kölcsönző, gyermek- és ifjúsági részleg, olvasóterem), összesen 173 m² területen fogadja olvasóit, illetve a szolgáltatásait igénybe vevő látogatókat. 30.000 dokumentummal rendelkezik, gyűjteménye könyvekből, vizuális – és audiovizuális dokumentumokból, időszaki kiadványokból áll. Lehetőséget biztosít könyvtárközi kölcsönzéssel más könyvtárak, adatbázisok állományának hozzáféréséhez. A könyvtár napjainkban nem csupán egy könyvkölcsönzőként funkcionál, hanem közösségi hely is.

A földszinti középrészben kapott helyet a település történetét a honfoglalástól napjainkig bemutató Helytörténeti Kiállítóhely. Az állandó kiállítás célja már a kezdetektől a szűkebb lakóhely múltja iránti érdeklődés fenntartása, valamint Felsőzsolca jövője iránti felelős gondolkodás erősítése. A kiállítás nyitvatartási időben díjtalanul látogatható. Igény szerint múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak.

Az északi szárnyban, valamint az emeleten található közösségi termek adnak helyet kulturális rendezvényeknek, időszaki kiállításoknak, énekkari próbáknak, ismeretterjesztő előadásoknak, iskolán kívüli foglalkozásoknak, kamarazenei esteknek, a Baba-Mama Klub programjainak, civil kezdeményezéseknek. Új és máris népszerű program a Kastély koncertek rendezvénysorozat, melynek a nyári hónapokban a kastély belső udvara szolgál helyszínül.

Nyitva tartás:

Hétfő: 8.00-16.00
Kedd: 7.30-16.00
Szerda: 8.00-17.00
Csütörtök: 7.30-16.00
Péntek: 8.00-14.00
Szombat: Havonta két alkalommal 8.00-12.00

/2023. január 14. és január 21., február 4. és február 18., március 4. és március 18., április 1. és április 15., május 6. és május 20., június 3. és június 17., július 1. és július 15., augusztus 5. és augusztus 26., szeptember 9. és szeptember 16., október 7. és október 21., november 4. és november 18., valamint december 2. és december 16. napján, szombaton 8:00 órától 12:00 óráig várja látogatóit a városi könyvtár./

Az egyéb nyitvatartási idő a Bárczay-kastélyban rendezett programokhoz igazodik.

Elérhetőségek:

Könyvtárvezető: Farkas Tünde

Székhely: 3561 Felsőzsolca, Szent István utca 2. szám
Telefonszám: 06 46 584 313
Mobil: 06 30 983 71 07
E-mail cím: kozmuvelodes@felsozsolcaph.hu;  konyvtar@felsozsolcaph.hu

Honlap: www.zsolcakonyvtar.hu
Facebook: https://www.facebook.com/fzsolcakonyvtar

Rendezvények Háza

A Rendezvények Háza 2008-ban átadott többfunkciós létesítmény, amely a város, illetve a környékbeli települések lakóinak sportolási és kulturális igényeit szolgálja.

A csarnok kivitelezése a Sport XXI. Létesítményfejlesztési Program támogatásával valósult meg, és rendelkezik 27m x 45 m nagyságú küzdőtérrel, amihez kapcsolódik egy 210 fős lelátó, valamint nyolc öltöző. Az emeleten található egy 52 m2-es tárgyalóterem, valamint négy irodahelyiség.

A színvonalas épület, és a korszerű, akadálymentesített kiszolgáló helyiségek biztosítják az iskolai testnevelés, valamint az egyéni és csapatsportokhoz szükséges feltételeket. A kulturális, céges és egyéb rendezvények megvalósításához a komplexum rendelkezik egy 100 m2 mobil színpaddal, valamint a vendéglátáshoz elengedhetetlen eszközökkel, például asztalok, székek. A szabadtéri rendezvények lebonyolításához bérelhető a center és a műfüves pálya, valamint rendelkezésre áll szalonnasütő, fedett filagória, továbbá gyermek és felnőtt játszótér.

Szeretettel várjuk a sportolni, kikapcsolódásra vágyókat, valamint a rendezvények szervezése iránt érdeklődők megkeresését!

Elérhetőségek:

Cím: 3561 Felsőzsolca, Sport u. 1.
Ravasz Tiborné vezető
Hegedűsné Hubai Edit ügyintéző
Macsuga Roland
Telefon: 06 46/613-029
E-mail: rendezvenyekhaza@felsozsolcaph.hu


Rendszeres programok, foglalkozások:

Egész évben helyszínt biztosítunk

Felsőzsolca város rendezvényeihez: Városnap, Közmeghallgatás, Idősek karácsonya, Nőnap, valamint egészségügyi szűrések, nyári tábor és egyéb pályázati programok.

Egyedi megállapodás alapján, órarend szerint a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola testnevelés óráihoz, sportköri foglalkozásaihoz és rendezvényeihez: évnyitó, évzáró, ballagás, karácsonyi koncert, farsang, gyereknap, sportnap.

A Bódva – Völgyi Tömegsport Egyesület utánpótlás, valamint felnőtt labdarúgó szakosztályának edzéseihez, teremtornáihoz.

A helyi civil szervezetek hagyományos programjaihoz: alapítványi bál, Dalos találkozó, Nótaest, Anyák napja, Nosztalgia est.

Bérlésre vonatkozó információk:

A Rendezvények Háza az állandó programok mellett, szabad kapacitásában bérlési lehetőséget biztosít kulturális programok, termékbemutatók, valamint verseny és szabadidős sporttevékenységekre.

A bérbevevő terembérletre vonatkozó igényét személyesen a Rendezvények Házában, vagy telefonon 06 46/613-029-es telefonszámon, valamint a rendezvenyekhaza@felsozsolcaph.hu e-mail címen jelentheti be.

A bérbevevő és bérbeadó kötelességeit, a bérleti díj összegét, a fizetés módját, határidejét szerződésben rögzítik.

A Rendezvények Háza bérleti díjai:

(181/2014. (XII. 17.) Kth. számú határozat alapján)

                            Esemény+eszközök

Díj

Tömeg-, verseny-, lakossági, diák- és felnőtt sport céljára (egy öltöző használatával)

7000 Ft/óra + ÁFA

Helyi versenysport céljára (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, stb. )

7000 Ft/óra + ÁFA

Civil szervezetek céljára

7000 Ft/óra + ÁFA

Iskolai diáksport céljára – 14 év alatt (iskolai, óvodai testnevelés, tömegsport, ISK, stb.)

885 Ft/óra + ÁFA

Önkormányzat, helyi iskola, óvodák kulturális rendezvényeinek céljaira (évnyitó, évzáró, ballagás stb.)

7000 Ft/óra + ÁFA

Tenisz

3000 Ft/óra/pálya + ÁFA

1/3 pályán történő foglalkozás

3000 Ft/óra + ÁFA

Lakossági, családi, közösségi rendezvények céljára (lakodalom, céges rendezvények, családi összejövetelek, stb.) + földszinti WC-k, ruhatár, előcsarnok

11 000 Ft/óra + ÁFA

Egyéb szolgáltató, kereskedelmi tevékenység, rendezvényiroda által szervezett programok

piaci versenyhez igazodó díjtétel, de minimum

11 000 Ft/óra + ÁFA

Tárgyaló (emeleti)

3000 Ft/óra + ÁFA

Öltöző (1db)

500 Ft/óra + ÁFA

A Képviselő-testület a fűtési szezonban – október 15-től április 15-ig – plusz 10%-os díj alkalmazását határozta meg (minden díjtétel esetében).

Külső helyszínek bérleti díjai:

(113/2013. (VI. 19.) Kth. számú határozat alapján)

 Terület megnevezése

Díj

Sportpálya teljes területe

(füves pálya, műfüves pálya, kézilabdapálya, öltözők, kiszolgáló helyiségek, szabadtéri főzőhely

70000 Ft + ÁFA/ nap

(min. 10 óra)

Sportpálya teljes területe

(füves pálya, műfüves pálya, kézilabdapálya, öltözők, kiszolgáló helyiségek, szabadtéri főzőhely)

7000 Ft + ÁFA/óra

Füves center pálya sportegyesületek részére

25000 Ft + ÁFA/mérkőzés

Műfüves pálya sportegyesületek részére

25000 Ft + ÁFA/mérkőzés

Műfüves pálya lakossági igénybevétel esetén

3000 Ft + ÁFA/óra

Kézilabdapálya lakossági igénybevétel esetén

3000 Ft + ÁFA/óra

Szabadtéri főzőhely lakossági igénybevétel esetén

4000 Ft + ÁFA/alkalom

 Kiszolgáló helyiségek (1 db öltöző,wc)

500 Ft + ÁFA/óra

Gazdasági érdekek figyelembevételével a polgármester egyedi elbírálású szerződések alapján dönthet a díjtételek mértékének változtatásáról.