Skip to content

Idősek Karácsonya – Ünnepségre várták a nyugdíjasokat

Facebook

Karácsonyi ünnepséget tartott Felsőzsolca Város Önkormányzata. A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ a Rendezvények Házában rendezte meg az Idősek Karácsonyát, mely rendezvényen a városvezetés köszönetét fejezte ki a szépkorúaknak.

Idősek Karácsonya címmel várta ma délután az önkormányzat Felsőzsolca szépkorú lakosait a Rendezvények Házába, a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ szervezésében. Immár hagyomány, hogy az önkormányzat a szociális intézmény közreműködésével vendéglátással egybekötött ünnepséget szervez advent idején a város időskorú lakosai részére, akik évről évre nagy számban vesznek részt az eseményen.

-Köszönetet mondunk azért az alapért, amit Önök biztosítottak számunkra, és ami nélkül ma nem lehetnénk itt. – Ezekkel a szavakkal köszöntötte a város időskorú lakosságát Szarka Tamás polgármester a karácsonyi ünnepségen.  Köszöntője végén áldott karácsonyi ünnepeket és egészségben, békességben, örömökben gazdag új évet kívánt a jelenlévők számára. A karácsonyi hangulat megalapozásához a műsort a Felsőzsolcai Napköziotthonos Óvoda és Sebestyén Katja, a Sztárban Sztár Leszek tehetségkutató első évadának döntőse adták. Az ünnepség végén vendéglátással kedveskedtek a résztvevők számára, akik karácsonyi ajándékként szaloncukrot is kaptak.

„Felsőzsolcán minden korosztály számára lehetőségek vannak és lesznek. Fontos számunkra, hogy tegyünk a felsőzsolcai nyugdíjasok jó közérzetéért, aktív és színes programokat biztosítsunk számukra – nyilatkozta Szarka Tamás polgármester. A városvezetésnek fontos és örömteli feladata az idősekkel való foglalkozás, megbecsülésük, a közösségi életbe való bevonásuk. Sokaknak, akiknek a családja nem itt él, talán ez még többet is jelent. Ezért van ilyen sok program a sportprogramoktól kezdve a pályázatokig, melyekben aktivizáljuk az időseket. Szerencsére városunk idősei, akár a civilszervezeteken belül is, nagyon aktívak” – emelte ki a polgármester, majd hozzátette, 2024-re is változatos eseménynaptárral készülnek, melyben ismét az Idősbarát Önkormányzathoz méltó programok szerepelnek.