Skip to content

Hírek - Városi fejlesztések

Felsőzsolcán építette meg új európai gyárát a jelentős járműipari beszállítói múlttal rendelkező GKN Automotive

Átadták a GKN Automotive Hungary Kft. gyárát Felsőzsolcán. A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója 52 milliárd forintos zöldmezős beruházást hajtott végre a település ipari parkjában, amivel idén 200 új munkahely jön létre. A brit tulajdonú vállalat további fejlesztéseket is tervez, ennek köszönhetően 2026 év végére 1500 embert foglalkoztat majd. A gyáravatón részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Olvass tovább »

Saját forrásból ivóvízhálózat rekonstrukció

Véget ért a saját forrásból végzett ivóvízhálózat rekonstrukció a városban, amelyet az ÉRV Zrt. munkatársai mintegy egy hónapon keresztül végeztek. A fejlesztésnek köszönhetően, így már korszerű technológián keresztül érkezik az ivóvíz a településre és jelentősen csökkent a csőtörés kockázata is.

Olvass tovább »

Történelmi pillanat Felsőzsolca életében – Polgármesteri bejegyzés az eddigi legnagyobb Felsőzsolcán megvalósult beruházásról

Történelmi pillanat Felsőzsolca életében! Néhány perccel ezelőtt ért véget a GKN Automotive Hungary Kft. Felsőzsolcai Ipari Parkban létesített gyárának hivatalos megnyitója. Városunk életének eddigi legmeghatározóbb, mondhatni történelmi pillanata ez, hisz a mostani a legnagyobb beruházás, mely ipari zónánkban létesült – jelentette be Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere hivatalos közösségi oldalán.

Olvass tovább »

Épül az önkormányzati bölcsőde

A munkaterület átadásával elkezdődött a felsőzsolcai bölcsőde építése. A vállalkozó ütemezetten végzi a kivitelezési munkálatokat, ebből kifolyólag a Bolyai és a Radnóti utcák környékén időszakosan várhatóan megnövekedett forgalommal találkozhatnak az arra járók. Kérik a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az adott útszakaszokon.

Olvass tovább »

Két játszóteret adtak át ma délelőtt Felsőzsolcán

Új játszóterek várják a családosokat Felsőzsolcán. Két játszótér felújítása valósult meg a városban a Belügyminisztérium pályázata keretében. A Kassai utca 32. szám alatt, valamint a sportpályán található teljesen megújult közösségi terek átadó ünnepségére ma délelőtt került sor.

Olvass tovább »

Téli munkálatok

Felsőzsolca városüzemeltetési feladatait a Felsőzsolcai GAMESZ mindig az időjárási viszonyokat figyelembe véve látja el. Az elmúlt időszak munkavégzéseiről Molnárné Vantal Nikolettát kérdeztük.

Olvass tovább »

Hiánypótló fejlesztések és ambiciózus tervek

Mozgalmas évet tudhat maga mögött Felsőzsolca városa, ám a 2023-as új esztendőben is folytatódnak a fejlesztések és a városszépítő munkálatok, emellett a programokban sem lesz hiány. Az idei év terveiről, fejlesztéseiről, programjairól Szarka Tamás polgármester beszélt a Felsőzsolca TV stábjának.

Olvass tovább »

Folyamatos a virágosítás városunkban

A mediterrán növények megfelelő téli tárolása után a Felsőzsolcai GAMESZ munkatársai kihelyezték a dézsás növényeket a tavaly kialakított helyekre, valamint az elmúlt évhez hasonlóan 240 tő muskátli beültetésére és kihelyezésére került sor a napokban a város számos pontján.

Olvass tovább »

Út és járda átadás Felsőzsolcán

A Felsőzsolcán élők régi vágya teljesült azzal, hogy új aszfaltburkolatot kapott az Almáskert és a Kőrösi Csoma Sándor utca, valamint a Bolyai János és a Dózsa György utca melletti járda. A felújított út- és járdaszakaszokat hivatalosan, ünnepélyes keretek között, szalagátvágással adták át a város lakóinak.

Olvass tovább »