Skip to content

Hírek - Városi fejlesztések

Készül Felsőzsolca Integrált Településfejlesztési Stratégiája – Ide várják a javaslatokat

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia kidolgozásához kéri a felsőzsolcai lakosság közreműködését Felsőzsolca Város Önkormányzata. A 2021-2027-es időszakra vonatkozó, fejlesztési szemléletű dokumentum célja Felsőzsolca városában a területi alapú, területi szemléletű tervezés megvalósítása, a településre vonatkozó célok, intézkedések és programok rögzítése. A kérdőív kitöltése 10-15 percet vesz igénybe, névtelenül történik, semmiféle személyes adatszolgáltatást nem igényel a válaszadás!
Együttműködésükre feltétlenül számítanak, hiszen a helyi lakosság és a helyi szervezetek tapasztalatai, elképzelései szerves részét képezik a várost érintő fejlesztések előkészítésének.

Olvass tovább »

Átadták az első önkormányzati bölcsődét Felsőzsolcán

Átadták az önkormányzat első bölcsődéjét Felsőzsolcán. Az új épület 28 kisgyermek ellátását biztosítja. Felsőzsolca Város Önkormányzata és az állam által támogatott bölcsődefejlesztési projekt hozzásegíti a kisgyermekes szülőket a munka világába való visszatéréshez azáltal, hogy a modern kor igényeihez igazodva biztonságos, tágas, barátságos környezetet teremt a kicsik számára, ahol a szülők is nyugodtan hagyják gyermekeiket napközben.

Olvass tovább »

Átadták Felsőzsolca első jelzőlámpáját és okos zebráját a város forgalmas pontjain

A város első jelzőlámpáját adták át a Szent István utcán, és első fényjelzésű okos zebráját a Bolyai utcán. Az önkormányzati óvodák és bölcsőde mellett, templom, egyházi óvoda, valamint bölcsőde is van a közelben, az érintett, forgalmas útszakaszokon több ezer jármű halad át naponta. A jelzőlámpa és a legújabb okos zebra az önkormányzat saját forrásából valósult meg.

Olvass tovább »

Sajtbolt nyílt a Felsőzsolcán

Egy újabb önkormányzati sikertörténetről számolhatunk be Felsőzsolcán.
Felsőzsolca Város Önkormányzata a város gazdaságfejlesztési stratégiája alapján ma megnyitotta sajtboltját, és kézműves sajtkülönlegességekkel várja vásárlóit a Felsőzsolcai Majorban.

Olvass tovább »

Vadonatúj lámpákat szerelnek fel

Jó hír, hogy zajlanak a jelzőlámpák kivitelezési munkálatai a Szent István utcán, az óvoda előtti zebrán történő átkelés biztonságossá tétele érdekében – tette közzé Szarka Tamás polgármester közösségi oldalán.

Olvass tovább »

Idősbarát Díjat kapott Felsőzsolca Város Önkormányzata

Idősbarát Önkormányzat kitüntetéssel jutalmazták Felsőzsolca Város Önkormányzatát. A családokért felelős államtitkár, illetve az önkormányzati államtitkár a mai napon adta át az elismerést Szarka Tamás polgármester részére. Az idősbarát címmel járó anyagi támogatás kirándulások és egészségmegőrző programok megszervezéséhez nyújt segítséget.

Olvass tovább »

Folytatódik az ingyenes lakossági LED-csereprogram

Felsőzsolca Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködése révén folytatódik az ingyenes lakossági LED-csereprogram, mely következő szakaszában november 1. és november 30. napja között azok a felsőzsolcai lakosok jelentkezhetnek, akik nem igényeltek LED-fényforrásokat az első kiírás során.

Olvass tovább »

Gallyazás

A Felsőzsolcai GAMESZ munkatársai folyamatosan végzik Felsőzsolca fáinak ápolását, gallyazását, szükség esetén kivágását, ezzel is elősegítve városunk biztonságosabbá tételét.

Olvass tovább »

Jelentős beruházásokról számolt be a polgármester!

Energetikai és ivóvíz fejlesztés, programok, új jegyző a városházán, autóalkatrész-gyár, és az alsózsolcai akkumulátor üzem, valamint a következő időszak tervei – erről számolt be Felsőzsolca polgármestere, Szarka Tamás a 3. negyedéves értékelésben a Felsőzsolca TV-ben.

Olvass tovább »

Burkolatjavítási munkálatokat végez a városüzemeltetés

A mai napon megkezdte az éves burkolatjavítási munkálatainak elvégzését a Felsőzsolcai GAMESZ. A munkálatok a hét végére várhatóan be is fejeződnek, addig is kérik a lakosság türelmét, és felhívják a közlekedők figyelmét, hogy körültekintően közlekedjenek – tájékoztat Molnárné Vantal Nikoletta igazgató.

Olvass tovább »

Felsőzsolcán építette meg új európai gyárát a jelentős járműipari beszállítói múlttal rendelkező GKN Automotive

Átadták a GKN Automotive Hungary Kft. gyárát Felsőzsolcán. A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója 52 milliárd forintos zöldmezős beruházást hajtott végre a település ipari parkjában, amivel idén 200 új munkahely jön létre. A brit tulajdonú vállalat további fejlesztéseket is tervez, ennek köszönhetően 2026 év végére 1500 embert foglalkoztat majd. A gyáravatón részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Olvass tovább »

Saját forrásból ivóvízhálózat rekonstrukció

Véget ért a saját forrásból végzett ivóvízhálózat rekonstrukció a városban, amelyet az ÉRV Zrt. munkatársai mintegy egy hónapon keresztül végeztek. A fejlesztésnek köszönhetően, így már korszerű technológián keresztül érkezik az ivóvíz a településre és jelentősen csökkent a csőtörés kockázata is.

Olvass tovább »

Történelmi pillanat Felsőzsolca életében – Polgármesteri bejegyzés az eddigi legnagyobb Felsőzsolcán megvalósult beruházásról

Történelmi pillanat Felsőzsolca életében! Néhány perccel ezelőtt ért véget a GKN Automotive Hungary Kft. Felsőzsolcai Ipari Parkban létesített gyárának hivatalos megnyitója. Városunk életének eddigi legmeghatározóbb, mondhatni történelmi pillanata ez, hisz a mostani a legnagyobb beruházás, mely ipari zónánkban létesült – jelentette be Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere hivatalos közösségi oldalán.

Olvass tovább »

Épül az önkormányzati bölcsőde

A munkaterület átadásával elkezdődött a felsőzsolcai bölcsőde építése. A vállalkozó ütemezetten végzi a kivitelezési munkálatokat, ebből kifolyólag a Bolyai és a Radnóti utcák környékén időszakosan várhatóan megnövekedett forgalommal találkozhatnak az arra járók. Kérik a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az adott útszakaszokon.

Olvass tovább »

Két játszóteret adtak át ma délelőtt Felsőzsolcán

Új játszóterek várják a családosokat Felsőzsolcán. Két játszótér felújítása valósult meg a városban a Belügyminisztérium pályázata keretében. A Kassai utca 32. szám alatt, valamint a sportpályán található teljesen megújult közösségi terek átadó ünnepségére ma délelőtt került sor.

Olvass tovább »

Téli munkálatok

Felsőzsolca városüzemeltetési feladatait a Felsőzsolcai GAMESZ mindig az időjárási viszonyokat figyelembe véve látja el. Az elmúlt időszak munkavégzéseiről Molnárné Vantal Nikolettát kérdeztük.

Olvass tovább »

Hiánypótló fejlesztések és ambiciózus tervek

Mozgalmas évet tudhat maga mögött Felsőzsolca városa, ám a 2023-as új esztendőben is folytatódnak a fejlesztések és a városszépítő munkálatok, emellett a programokban sem lesz hiány. Az idei év terveiről, fejlesztéseiről, programjairól Szarka Tamás polgármester beszélt a Felsőzsolca TV stábjának.

Olvass tovább »