Skip to content

Hírek - Városi fejlesztések

Átadták az első önkormányzati bölcsődét Felsőzsolcán

Átadták az önkormányzat első bölcsődéjét Felsőzsolcán. Az új épület 28 kisgyermek ellátását biztosítja. Felsőzsolca Város Önkormányzata és az állam által támogatott bölcsődefejlesztési projekt hozzásegíti a kisgyermekes szülőket a munka világába való visszatéréshez azáltal, hogy a modern kor igényeihez igazodva biztonságos, tágas, barátságos környezetet teremt a kicsik számára, ahol a szülők is nyugodtan hagyják gyermekeiket napközben.

Olvass tovább »

Átadták Felsőzsolca első jelzőlámpáját és okos zebráját a város forgalmas pontjain

A város első jelzőlámpáját adták át a Szent István utcán, és első fényjelzésű okos zebráját a Bolyai utcán. Az önkormányzati óvodák és bölcsőde mellett, templom, egyházi óvoda, valamint bölcsőde is van a közelben, az érintett, forgalmas útszakaszokon több ezer jármű halad át naponta. A jelzőlámpa és a legújabb okos zebra az önkormányzat saját forrásából valósult meg.

Olvass tovább »

Sajtbolt nyílt a Felsőzsolcán

Egy újabb önkormányzati sikertörténetről számolhatunk be Felsőzsolcán.
Felsőzsolca Város Önkormányzata a város gazdaságfejlesztési stratégiája alapján ma megnyitotta sajtboltját, és kézműves sajtkülönlegességekkel várja vásárlóit a Felsőzsolcai Majorban.

Olvass tovább »

Vadonatúj lámpákat szerelnek fel

Jó hír, hogy zajlanak a jelzőlámpák kivitelezési munkálatai a Szent István utcán, az óvoda előtti zebrán történő átkelés biztonságossá tétele érdekében – tette közzé Szarka Tamás polgármester közösségi oldalán.

Olvass tovább »

Idősbarát Díjat kapott Felsőzsolca Város Önkormányzata

Idősbarát Önkormányzat kitüntetéssel jutalmazták Felsőzsolca Város Önkormányzatát. A családokért felelős államtitkár, illetve az önkormányzati államtitkár a mai napon adta át az elismerést Szarka Tamás polgármester részére. Az idősbarát címmel járó anyagi támogatás kirándulások és egészségmegőrző programok megszervezéséhez nyújt segítséget.

Olvass tovább »

Folytatódik az ingyenes lakossági LED-csereprogram

Felsőzsolca Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködése révén folytatódik az ingyenes lakossági LED-csereprogram, mely következő szakaszában november 1. és november 30. napja között azok a felsőzsolcai lakosok jelentkezhetnek, akik nem igényeltek LED-fényforrásokat az első kiírás során.

Olvass tovább »

Gallyazás

A Felsőzsolcai GAMESZ munkatársai folyamatosan végzik Felsőzsolca fáinak ápolását, gallyazását, szükség esetén kivágását, ezzel is elősegítve városunk biztonságosabbá tételét.

Olvass tovább »

Jelentős beruházásokról számolt be a polgármester!

Energetikai és ivóvíz fejlesztés, programok, új jegyző a városházán, autóalkatrész-gyár, és az alsózsolcai akkumulátor üzem, valamint a következő időszak tervei – erről számolt be Felsőzsolca polgármestere, Szarka Tamás a 3. negyedéves értékelésben a Felsőzsolca TV-ben.

Olvass tovább »

Burkolatjavítási munkálatokat végez a városüzemeltetés

A mai napon megkezdte az éves burkolatjavítási munkálatainak elvégzését a Felsőzsolcai GAMESZ. A munkálatok a hét végére várhatóan be is fejeződnek, addig is kérik a lakosság türelmét, és felhívják a közlekedők figyelmét, hogy körültekintően közlekedjenek – tájékoztat Molnárné Vantal Nikoletta igazgató.

Olvass tovább »

Felsőzsolcán építette meg új európai gyárát a jelentős járműipari beszállítói múlttal rendelkező GKN Automotive

Átadták a GKN Automotive Hungary Kft. gyárát Felsőzsolcán. A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója 52 milliárd forintos zöldmezős beruházást hajtott végre a település ipari parkjában, amivel idén 200 új munkahely jön létre. A brit tulajdonú vállalat további fejlesztéseket is tervez, ennek köszönhetően 2026 év végére 1500 embert foglalkoztat majd. A gyáravatón részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Olvass tovább »

Saját forrásból ivóvízhálózat rekonstrukció

Véget ért a saját forrásból végzett ivóvízhálózat rekonstrukció a városban, amelyet az ÉRV Zrt. munkatársai mintegy egy hónapon keresztül végeztek. A fejlesztésnek köszönhetően, így már korszerű technológián keresztül érkezik az ivóvíz a településre és jelentősen csökkent a csőtörés kockázata is.

Olvass tovább »

Történelmi pillanat Felsőzsolca életében – Polgármesteri bejegyzés az eddigi legnagyobb Felsőzsolcán megvalósult beruházásról

Történelmi pillanat Felsőzsolca életében! Néhány perccel ezelőtt ért véget a GKN Automotive Hungary Kft. Felsőzsolcai Ipari Parkban létesített gyárának hivatalos megnyitója. Városunk életének eddigi legmeghatározóbb, mondhatni történelmi pillanata ez, hisz a mostani a legnagyobb beruházás, mely ipari zónánkban létesült – jelentette be Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere hivatalos közösségi oldalán.

Olvass tovább »

Épül az önkormányzati bölcsőde

A munkaterület átadásával elkezdődött a felsőzsolcai bölcsőde építése. A vállalkozó ütemezetten végzi a kivitelezési munkálatokat, ebből kifolyólag a Bolyai és a Radnóti utcák környékén időszakosan várhatóan megnövekedett forgalommal találkozhatnak az arra járók. Kérik a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az adott útszakaszokon.

Olvass tovább »

Két játszóteret adtak át ma délelőtt Felsőzsolcán

Új játszóterek várják a családosokat Felsőzsolcán. Két játszótér felújítása valósult meg a városban a Belügyminisztérium pályázata keretében. A Kassai utca 32. szám alatt, valamint a sportpályán található teljesen megújult közösségi terek átadó ünnepségére ma délelőtt került sor.

Olvass tovább »

Téli munkálatok

Felsőzsolca városüzemeltetési feladatait a Felsőzsolcai GAMESZ mindig az időjárási viszonyokat figyelembe véve látja el. Az elmúlt időszak munkavégzéseiről Molnárné Vantal Nikolettát kérdeztük.

Olvass tovább »

Hiánypótló fejlesztések és ambiciózus tervek

Mozgalmas évet tudhat maga mögött Felsőzsolca városa, ám a 2023-as új esztendőben is folytatódnak a fejlesztések és a városszépítő munkálatok, emellett a programokban sem lesz hiány. Az idei év terveiről, fejlesztéseiről, programjairól Szarka Tamás polgármester beszélt a Felsőzsolca TV stábjának.

Olvass tovább »