Skip to content

Lakossági adatfelvételt hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése Program (PIAAC) keretében önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Felsőzsolcán.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Felsőzsolca településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2021. június 29. és 2021. szeptember 29. közötti időszakban. A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése Program (PIAAC).

A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását vizsgálja.

A mintavétel reprezentatív, a személyek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtották végre. Felsőzsolca településen 23 személy került kijelölésre, akiket az adatgyűjtés során a KSH megbízásából eljáró fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezők keresnek fel. A mérés kizárólag statisztikai célból történik. A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek. További felvilágosítást a 06/80 200-766 /3 melléken adnak.