Skip to content

Véget ért a könyvtári tábor – Augusztusban sport és kreatív tábor várja a gyerekeket

Ma véget ért a könyvtári tábor 2. turnusa is, de augusztusban további színes programokkal várják a gyerekeket a Felsőzsolca Város Önkormányzata által szervezett sport és kreatív táborokba.

Idén is nagy az érdeklődés az önkormányzati táborok iránt

A Nyári Könyvtári Tábor turnusaiban ez alkalommal is aktívan tölthették idejüket a résztvevő gyerekek.
A művészetek iránt érdeklődők megismerkedtek a bunraku bábokkal a Cogito Művészeti Iskola bábjáték tanszakos növendékeinek előadásában. A Miskolci Galériában megtekintették az Illusztrációs kiállítást, amelyet követően a Színészmúzeumban a Csodamalom Bábszínház 30 éves évfordulójára rendezett kiállításán bábokat készíthettek, és megismerkedtek a Miskolci Nemzeti Színház történetével, híres színészeivel, miközben jelmezekbe bújva színészekké válhattak. A Bárczay-kastélyban nyílt „Kisművész” kiállítást a szülők is megtekinthették. Drámajátékokban vettek részt, a Herman Ottó Múzeum Pannon-tenger Kiállítóépületében pedig a múzeumpedagógiai foglalkozások keretében az Őserdei ösvényeken, a bükkábrányi mocsárciprus-erdővel és korával ismerkedtek meg miközben megtekintették az állandó földtörténeti és őslénytani kiállítást.

Szintén mindkét turnus alkalmával ellátogattak Hortobágyra, ahol megtekinthették az országban egyedül álló Madárkórházat. Megismerkedtek Néróval, a beszélő hollóval, csónakáztak a Hortobágy folyón, majd a Hortobágyi Vadasparkban néhány őshonos állatot is láthattak.
A táborban résztvevő gyerekek megismerkedtek az agyaggal, különböző technikákat sajátíthattak el, melyekkel agyagtáblákat és agyagedényeket, valamint a kézműves-foglalkozáson gólyát és fecskét is készítettek.
A „Könyvkalandra fel!” interaktív könyvtári vetélkedőn játékos formában kerültek közelebb a könyvtárhoz, betekintést nyerve a világ, és Magyarország nagy könyvtáraiba.

Aki szeretne még csatlakozhat az augusztusban induló sport és kreatív táborok turnusaihoz.
Jelentkezni július 25. napjáig lehet a tabor@felsozsolcaph.hu e-mail címen, vagy a polgármesteri hivatal titkárságán.

Részletek