Skip to content
HÍREK Vasárnapig tölthető ki online a népszámlálási kérdőív

Vasárnapig tölthető ki online a népszámlálási kérdőív

bed, woman, work-1979270.jpg

A népszámlálási kérdőívet önállóan, interneten keresztül október 1. és 16. között lehet kitölteni. Mutatjuk hogyan!

A népszámlálási kérdőívet október 1. és 16. között önállóan online lehet kitölteni.
Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek október 16-ig nem töltötték ki online a kérdőívet.
November 21. és 28. között a település jegyzőjénél tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek azok, akik november 20-ig ezt nem tették meg.
A népszámlálás eszmei időpontja 2022. október 1-je 0 óra, azaz az ekkor fennálló állapotot alapul véve kell a kérdőív kérdéseit megválaszolnunk.

A KSH minden magyarországi lakcímre postai felkérőlevelet küldött szeptember utolsó napjaiban.
A népszámlálás nem a bejelentettség szerinti, hanem a tényleges élethelyzetet méri fel. Az, hogy kik élnek az adott lakcímen, a kitöltött kérdőívekből derül majd ki, előzetesen nem ismert, ezért a felkérőlevél nem névre szól, csak a lakás címe (házszámig) szerepel a címzésben.

Őrizzük meg a felkérőlevelet!
A felkérőlevélben a népszámlálásról szóló hasznos információk mellett egy 12 jegyű belépési kód is található, ennek segítségével tudja minden háztartás önállóan, interneten kitölteni a kérdőívet.

nepszamlalas2022.hu oldalon október 1-jétől a „Kitöltöm most!” gombra kattintva a kód begépelését követően lehet kitölteni a lakáskérdőívet és annyi személyi kérdőívet, ahányan a lakásban laknak.

A szociális, felsőoktatási vagy más bentlakásos intézményben lakók az intézmény vezetőjétől kapják meg a felkérőlevelet, míg a fedél nélkül élőket szociális munkások segítik a népszámlálásban való részvétel során.

A népszámlálási kérdőív kitöltése egy átlagos háztartásban körülbelül 30 percet vesz igénybe.
A népszámlálás akkor eredményes, ha pontos képet ad hazánk lakosságáról. Ezért is fontos, hogy a népszámlálásban mindannyian részt vegyünk, ami egyébként a népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény szerint kötelességünk is. Mindazok, akik október 16-ig online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt, melyről korábbi cikkünkből tájékozódhatnak.