Skip to content

Városüzemeltetés – Információk a lakosság részére

Őszi munkálatok.

Síkosságmentesítés

Felsőzsolca Város Önkormányzatának 12/1993. (VII.3.) köztisztaság fenntartására vonatkozó önkormányzati rendeletének rendelkezései szerint, az ingatlanok előtti járdák, árkok tisztántartása az ingatlan tulajdonosának kötelessége. Ez magába foglalja a járda seprését, télen a hótól, jégtől való megtisztítását, síkosságtól mentessé tételét. Az ingatlan tulajdonosok a közút szegélyéig, vagy az ingatlan határvonalától számított 5 m-ig kötelesek gondoskodni erről. Intézményünk az úttestről és a fent említett két bekezdés kivételével végzi el a város tisztántartását, a hó eltakarítását, illetve a síkosságmentesítést.

Kóbor ebek befogása

A kóbor ebek befogása engedélyhez kötött tevékenység, mellyel intézményünk nem rendelkezik, ezért egy külső szolgáltatóval látjuk el a feladatot. Amennyiben kóbor állatot látnak, azt tartózkodási hely megjelölésével e-mail-ben (fénykép), vagy telefonon jelezzék, mivel a szolgáltató a bejelentés pillanatában nem tud megjelenni a településen.

Hulladék elszállítás

A város területén a hulladék elszállítását (zöld, üveg, műanyag, háztartási) a MIREHUKÖZ végzi. Intézményünk semmilyen formában nem illetékes ilyen ügyekben.

Ügyfélfogadás

A koronavírus terjedésének elkerülése érdekében intézményünkben a személyes ügyfélfogadás szerdai napokon 8:00-12:00 óra közötti kivétellel szünetel.

Kérjük a lakosságot, hogy ügyeiket elektronikus, telefonos, vagy postai úton intézzék az alábbi elérhetőségeken: Felsőzsolcai GAMESZ, 3561 Felsőzsolca, Szent István u. 23., Tel.: 46/613-022, 46/383-254,

E-mail: gamesz@felsozsolcaph.hu