Skip to content

Több mint 3,5 millió forint a civil szervezeteknek

Testületi ülésen döntöttek az önkormányzat 2021. évi Támogatási Alapjának felosztásáról szerda reggel.

A helyi civilszervezetek pénzügyi támogatásáról szavazott a testület. Elfogadták a több mint 3,5 millió forintos keret elosztását. A rendelet szerint a támogatási alap iránt beérkezett pályázatokat a képviselő-testület megvizsgálta és javaslatot tett a támogatás odaítéléséről. Miután a város polgármestere június 25-én kérte a civil szervezeteket, hogy az év hátralévő részére vonatkozóan nyújtsák be a támogatás iránti igényeiket, 8 szervezettől érkezett be igény a határidő lejártáig.

Mivel mind a nyolc szervezet regisztrált a Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete által támogatott szervezetek pénzügyi támogatásának pályázati szabályzata alapján, így megvizsgálták a benyújtott pályázatok céljait, programjait és azok teljes költségvetését, és ezek alapján kerültek megállapításra az ez évi támogatási összegek.

A minden évben nagyon népszerű és komoly érdeklődést kiváltó támogatással is szeretné az önkormányzat az itt maradás és az értelmes időtöltés céljára is biztosítani a forrást, a civilek pedig örülnek ennek a lehetőségnek.