Skip to content

„Tisztítsuk meg az Országot!” – Kamerákat és sorompót helyezett ki az önkormányzat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. lebonyolítása által Felsőzsolca Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be.

A Pályázati Felhívás célja, hogy Magyarország Kormányának Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására, kiemelten a hulladék jogellenes elhelyezésének megelőzésére.

A 2021. április 1. – május 31. között megvalósuló projekt keretében 19.299.975 forintos támogatásból 8 darab 360 fokos biztonsági kamerát telepítettek a város illegális hulladékkal érintett pontjaira, hogy az eddig hulladékkal visszatérően szennyezett területeken megelőzhessék a lerakott szemét újraképződését. A kamerák mellett kihelyezésre került egy sorompó is, mely a Sajó partjára történő hulladéklerakást gátolja meg, elzárva az utat a gépjárművek elől.

Felsőzsolca Város Önkormányzata elkötelezett a környezetvédelmi programok megvalósítása iránt. Különböző programokkal, pályázatokkal igyekszik ösztönözni a lakosságot a környezettudatos gondolkodásra. Mindenki számára fontos, hogy a közösség megfelelően helyezze el a keletkezett hulladékot és ezáltal is tegyen a környezet védelméért.