Skip to content

Szünetel a személyes ügyfélfogadás az önkormányzat intézményeiben

Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere elrendelte az önkormányzat intézményeinek ügyfélszolgálatain a személyes ügyfélfogadás szünetelését. Az ügyfelek számára az ügyintézést ebben az időszakban telefonon, postai és elektronikus úton kell biztosítani.

A polgármester a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021.(III.5.) számú Kormányrendeletben foglaltakra figyelemmel, a COVID 19 koronavírus járvány harmadik hullámára és a folyamatban lévő veszélyhelyzetre tekintettel az eddig is alkalmazott szabályok, az életbelépett új tilalmak és ajánlások felelős betartására és betartatására hívta fel az intézményvezetők figyelmét.

Kérte a pandémiás védekezési tervekben leírtak folyamatos és pontos követését, a dolgozók figyelmének felhívását a járványügyi helyzet súlyosságára, az intézmények szolgáltatásait igénybe vevő személyek tájékoztatását, felhívások, tájékoztató táblák kihelyezését, különös figyelmet fordítva a személyes szociális érintkezés következményeinek elkerülését szolgáló eszközök (szájmaszk, védőkesztyű) viselésére, a személyes gondoskodásban részesülő személyek egészségi állapotában beálló változás külön figyelemmel kísérésére, adott esetben a háziorvos értesítésének elősegítésére.

Elrendelte az önkormányzat intézményeinek ügyfélszolgálatain a személyes ügyfélfogadás szünetelését. Az ügyfelek számára az ügyintézést ebben az időszakban telefonon, postai és elektronikus úton kell biztosítani.

Határozatlan időtartamig csak halaszthatatlan esetekben, telefonon történt előzetes egyeztetést követően fogadnak ügyfeleket a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatalban is.

Amennyiben a személyes ügyintézés elkerülhetetlen, kérik a 2 méteres védőtávolság megtartását, az intézmény épületébe történő belépéskor a kihelyezett fertőtlenítő eszköz, továbbá az orrot és szájat folyamatosan elfedő maszk használatát.

A Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ a szükséges ellátást az ellátottak lakókörnyezetében vagy infokommunikációs eszközökön keresztül biztosítja.

Ismételten felhívják a lakosság figyelmét a járványhelyzet higgadt és felelősségteljes kezelésére, és kérik mindenkinek a türelmét és a kitartását.

Kérik, hogy a hiteles és aktuális információkat kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ weboldalon, valamint az önkormányzat által kiadott közleményekből.