Skip to content

Szolgálatban Felsőzsolca város új rendésze

Megkezdte munkáját Opalkó Dávid, a Felsőzsolcai Önkormányzati Rendészet új kollégája, a város közrendjének, közbiztonságának fenntartása és javítása érdekében.

Az önkormányzati rendészet kiemelt célja a közbiztonság további erősítése, a lakosság biztonságérzetének növelése, a helyismeretből eredően a problémák helyszínen történő megoldása, mérsékelése – tudtuk meg Szarka Tamás polgármestertől. Mint kifejtette, a rendészet új egyenruhát, logót, sapkát kapott, a felszerelés része a gázspray mellett a gumibot és a bilincs. A külsőségeken túl a lényeg a hatékonyság fokozásában van: a legtöbb problémát talán az illegális hulladék lerakás jelenti, ennek megszűntetésében, így a tettenérésben is segíthet a rendészet.

A város közterületein, az önkormányzati rendészet rendésze országosan egységes egyenruhában, hivatalos személyként történő őr- vagy járőrszolgálat keretében többek között ellenőriz, megelőzi, megakadályozza, megszakítja, megszünteti, illetve szankcionálja a közterületek rendjére és tisztaságára vonatkozó jogszabály által tiltott tevékenységet, közreműködik a társadalmi bűnmegelőzési feladatok megvalósításában, a közbiztonság és a közrend védelmében, és az önkormányzati vagyon védelmében is.

A rendészet együttműködik a hatóságokkal, önkormányzati szervekkel, és a polgárőrséggel egyaránt.

Amennyiben Ön a környezetében a rendészet hatáskörébe tartozó főbb szabálysértések valamelyikét tapasztalja, érdeklődhet, illetve bejelentését megteheti munkaidőben a Felsőzsolcai Önkormányzati Rendészet elérhetőségein:

Tel: 06-30/944-2158

E-mail: opalko.david@felsozsolcaph.hu