Skip to content

Szintet lépett a BTE Felsőzsolca

Az MLSZ által egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatában Kiemelt Körzetközpontnak minősítették a BTE Felsőzsolca klubot.

Klubunkat az a megtiszteltetés érte, hogy a munkánkat, fejlődésünket elismerve országos szinten Kiemelt Körzetközpontnak minősítették.

Az MLSZ kialakítja az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatát. A cél a regionális tehetségközpontok szakmai és szervezeti fejlődésének elősegítése, az azokban folyó munka ellenőrzése és teljesítmény alapú finanszírozásának kialakítása. Az elnökség – a Double Pass objektív visszajelzései alapján – választotta ki azokat az utánpótlásműhelyeket, amelyek területi alapon segítik elő a legtehetségesebb fiatalok kiválasztását és fejlődését.

Mit is jelent ez?

A Körzetközpontok (KK) elsősorban a grassroots/amatőr és az elit utánpótlás-képzés között helyezkednek el egyfajta hídként, és az lesz az elsődleges feladatuk, hogy a játékosok foglalkoztatása gyermekkorban a lakóhelyhez közel indulhasson el. Ezekben a központokban történik a futball megszerettetése a gyermekekkel, majd a tehetségesebb gyermekek kiválasztása és „feladása” a Tehetségközpontokba (TK).

A piramis legalján az a mintegy 1400 amatőr klub található, melyek fő feladata, hogy minél több gyermeket csábítsanak a labdarúgásba és orientáljanak a Körzetközpontba – olvasható a klub közösségi oldalán.