Skip to content

Ősz a városban – Ültetés és takarítás

Őszi munkálatok.

Kovácsné Behina Dorottya, a Felsőzsolcai GAMESZ megbízott igazgatója elmondta – Az elmúlt időszak során kezdték el kollégáim a nagyobb tereken, parkokban a falevelek összegyűjtését. Nyilván ez nem egyszeri alkalom, hanem hetekig tartó munkát ad a dolgozóinknak. Azokon a területeken, ahol kezelésünkben vannak a zöldfelületek, ezt folyamatosan végezzük.

Az igazgató felhívja a lakosság figyelmét, hogy bizony a lakosságnak is van kötelezettsége az őszi nagytakarítás idején, hiszen nemcsak saját portájukon, de a házuk előtti területen is az ő feladatuk összeseperni a lehullott, elszáradt faleveleket. Nemcsak szépészeti okok miatt, de a nedves falevél balesetveszélyes is a közlekedők számára.

Elkezdtük az őszi virágültetést is, mely során a Hősök terén, a körforgalomba, a Kegyeleti Parkba és a Polgármesteri Hivatal elé beültetésre kerültek az új virágok, növények szebbé téve városunkat. Közreműködtünk a Bolgár emlékmű körüli rózsakert kialakításában és a rózsák beültetésében is – folytatta az igazgató.

Van, ami azonnal virágba borítja a várost, mások majd tavasszal lepnek meg bennünket tarka pompájukkal, de előtte jön még a véget nem érő takarítás.