Skip to content

Nyári diákmunka – Július 1-től indul az első turnus

A szabadidő hasznos eltöltésére és a munka világába való belekóstolásra is alkalmas a nyári diákmunka. A kormányzat által 2013 óta támogatott program keretein belül idén két turnusban várja a diákokat az önkormányzat. Érdemes mielőbb jelentkezni, mert július 1-én már indul az első etap.

Felsőzsolca Város Önkormányzata idén is igényli a támogatást a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához – tájékoztat Szarka Tamás polgármester.

Az önkormányzatnál várják a jelentkezőket

Nagyon vártuk a városházán is ezt a lehetőséget. Fontos, hogy a középiskolások, egyetemisták hasznosan töltsék el a nyári szabadidejüket, és adott esetben belekóstoljanak a munka világába, ezzel pénzt is keresve. Örömmel tájékoztatom lakosságunkat, hogy július 1. napján indul az önkormányzati diákmunka program, az önkormányzatnál és intézményeinél. Várjuk a jelentkezéseket – mondta a polgármester.

A Járási Hivatalban kell regisztrálni

Aki részt akar venni a diákmunka programban, első lépésként június 15. napjától regisztrálnia kell a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (Miskolc, Zombori u. 2.). A nyilvántartásba vételhez személyes okmányaira, valamint érvényes diákigazolványára, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolására van szükség. Ezt követően a regisztrációs lappal várják a Felsőzsolcai GAMESZ-nál, ahol segítenek kitölteni a szükséges papírokat.

Két turnus: egy júliusban, egy augusztusban

Várhatóan a 2021. július 1-31. és 2021. augusztus 1-31. időszakokra igényelhető a támogatás. Mindkét idei turnus esetén napi hat órában foglalkoztatja az önkormányzat a diákokat.

Széles tevékenységi kör

Nagyon széles skálán mozog az a tevékenységi kör, amin maga a hivatal és az intézményi kör is működik: az óvodák, a kulturális, szociális intézmények tárt karokkal várják a diákokat, vagy éppen a nyári táborokban is elkel egy-egy segítő kéz – egészítette ki a polgármester.

Korrekt bér

Ami a bért illeti: A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 125.550 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe.

Fontos információ, hogy egy diák, csak egy turnusban vehet részt.

Az idő rövidsége miatt tehát az első feladat a mielőbbi regisztráció, jelentkezés.