Skip to content

Nőtt a házasságkötések és a születések száma is Felsőzsolcán

Több nász és több gyermek – ezek az adatok láttak napvilágot a városháza tájékoztatóján, melyen a Felsőzsolca Város Önkormányzatának illetékességi területén anyakönyvezett események alakulását ismertették.

Több mint kétszeresére nőtt a házasságkötések száma

Egyre több házasság köttetik Felsőzsolcán – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Bobkó Péter jegyző, aki hozzátette, 2018-ban 23-an, 2019-ben 32-en, 2020-ban pedig 50-en mondták ki a boldogító igent a koronavírus megjelenése ellenére is.

Néhány esetben a következő évre halasztották az esküvőt a bejelentkezett párok, két év alatt így is több mint kétszeresére növekedett a Felsőzsolcán kötött házasságok száma. Ez óriási növekedés, mely büszkeséggel, örömmel tölt el bennünket.

Megállapítható, hogy a környező településekről is szívesen érkeznek Felsőzsolcára a házasulók és jellemző, hogy a korábban felsőzsolcai lakóhellyel rendelkezők is visszatérnek a városba, hogy életük jelentős eseményére a tavaly megújult díszteremben kerüljön sor. Az elmúlt két évben egyre népszerűbb a külső helyszínen történő házasságkötés is.

Nőtt a születések száma 2020-ban az azt megelőző évhez képest

A statisztikákból, adatokból az is kiderült: Felsőzsolcán nőtt a születések száma. Míg 2019-ben 76, addig 2020-ban 84 gyermek született városunkban. Dr. Bobkó Péter jegyző kiemelte, a fiatalokat, családosokat is segítik, ezért került bevezetésre 2020-ban a Születési támogatás is.

Sok lakás épül

Városunkban az új lakások építése az elmúlt évek adatai alapján emelkedő tendenciát mutat. Míg 2019. évben 12 db új lakás építését kezdték el és 14 db lakóépület épült fel, addig 2020. évben 12 db új lakás építését kezdték meg és 20 db új lakás épült fel. Jelentős azoknak az ingatlanoknak a száma is, amelyek felújításra kerültek. Jellemző az energetikai felújítás és egyre több épületen látni megújuló energiát termelő berendezéseket is.

A fejlődést mutatja az is, hogy most van kialakítás alatt egy lakóházak építésre alkalmas telekcsoport, amelyet várhatóan a jövő évben értékesít a befektető. A város belterületén eladóvá vált beépítetlen ingatlanok hamar gazdára találnak, amelyen a mai kor igényeinek mindenben megfelelő, de az utcaképbe illeszkedő családi házakat építenek a tulajdonosok.

Összességében elmondható, hogy a városunkban meglévő lakóépületek egyre korszerűbbek és egyre több fiatal pár választja településünket otthonának.