Skip to content

Ne csak tekAIRj, láss is!

A kerékpáros közlekedést népszerűsítő országos videópályázatot hirdet a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a HungAIRy LIFE integrált projekt keretében egyéni és csoportos kategóriában.

A levegőminőség javításán dolgozó nyolc éves HungAIRy LIFE integrált projekt keretében – a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. koordinálásával – 2021. július elsején elindult a tekAIR program, melynek a kerékpáros közlekedés népszerűsítése a célja. A másfél éves szemléletformáló programsorozat során 3 pályázatot hirdetnek meg a lakosság körében. Az első a Ne csak tekAIRj, láss is! videópályázat.

Pattanj két kerékre, és mutasd meg a kedvenc útvonalad!

A pályázat célja, hogy minél többen megmutassák, miért érdemes nyeregbe pattanni és ezáltal is tenni a levegőminőség javításáért. A Pályázók feladata egy rövid videón keresztül bemutatni azokat a természetes vagy épített látványosságokat, amelyekkel a kerékpározás során találkozhatunk. A pályázattal szeretnénk megszólítani a településükre/térségükre büszke lokálpatriótákat és az odalátogató turistákat egyaránt.

A Ne csak tekAIRj, láss is! arra hívja fel a figyelmet, hogy a kerékpáros közlekedés előnyben részesítésével nemcsak a levegő minőségének teszünk jót, hanem testi és mentális  egészségünknek is. A gépjárművel közlekedők számára csak elsuhanó táj látványa kerékpárról nézve életre kel, észrevesszük szépségeit, nyitottabbá válunk megismerésükre.


Pályázók köre és pályázati feltételek

A feladat egy rövid, maximum 90 másodperces videó készítése, melyben a térség/település kerékpáros úton elérhető természeti és épített szépségeit mutatja be a pályázó.

A felvétel készülhet videókamerával vagy okostelefonnal is.

A film stílusa szabadon választott.

Egy pályázó (egyén vagy csoport) csak egy filmmel pályázhat.

A pályamű mérete ne haladja meg az 1 GB-ot!

A videót fájlküldő (pl. wetransfer, mammutmail) segítségével kérik elküldeni a tekair@hoi.hu e-mail címre a pályázati kiírásban szereplő adatokkal együtt.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, valamint a közönségdíjasra a HungAIRy Facebook oldalon voksolhatnak az érdeklődők.

A pályázat időtartama: 2021. július 1 – augusztus 31.

A pályázaton való részvétel ingyenes, nincs nevezési vagy regisztrációs díj.

Díjazás

Az első három helyezett és a közönségdíjas a HungAIRy LIFE integrált projekt partnereinek felajánlásaiból összeállított értékes ajándékcsomagokat vehet át.

A díjátadóra várhatóan szeptember végén kerül sor, Budapesten.

A pályaműveket a pályázat lezárását követően annak a településnek az önkormányzata, ahol a videó készült, felhasználhatja azt a kerékpározás népszerűsítésére.

A teljes pályázati kiírás a linkre kattintva érhető el: http://www.hungairy.hu/node/108

Biciklire fel!