Skip to content

Melegszik az időjárás – Hőségriasztást adott ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján 2021. június 19-én (szombat) 00.00 órától 2021. június 22-én (kedd) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki.

Az önkormányzat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Kérik, hogy ügyeljünk az elkövetkező napokban a fokozott vízfogyasztásra, lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen. Ne hagyjuk a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házikedvencet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Ne hagyjunk az autóban fertőtlenítőt, hígítót, festéket, öngyújtót, mert ezek meggyulladhatnak a nagy melegben.

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája megtekinthető a katasztrófavédelem honlapján: https://katasztrofavedelem.hu/29/hirek/252740/masodfoku-hosegriasztas-lep-eletbe-szombaton-0-00-oratol