Skip to content

Megújult a felsozsolca.hu weboldal

A lakosság kiemelten érdeklődő a helyi hírek iránt.

Megújult Felsőzsolca honlapja. Újra alkotva és kibővítve az informatív jelleget, a modern köntösbe öltöztetett honlap egy egészen új szemléletet tükröz, melyen csaknem minden olyan információ megtalálható, amit a lakosok, a városba érkezők vagy az itt befektetni szándékozó üzletemberek kereshetnek.


Nagyon sok minden változott Felsőzsolca életében és az informatika világában, amióta elindult az előző honlap, ezért már időszerű volt egy új városi honlap készítése. A régi oldallal ellentétben, az új weboldal készítésekor figyelembe vették, hogy egyre többen használnak okostelefont az interneten történő böngészéshez. Ez azt jelenti, hogy a honlap arculatterve mobiltelefonra és asztali számítógépre is elkészült.


– Az új honlap egyszerű, könnyen kezelhető és felhasználóbarát, továbbá igen sokrétű. Felsőzsolcának is szüksége van reklámra, hogy a helyiek és a város iránt érdeklődők megismerjék azokat az értékeket, melyekkel városunk rendelkezik. Egyebek mellett ebben is segít az új weboldal – tájékoztatott Szarka Tamás polgármester, aki az új városi honlap kialakítását koordinálta.

 

A felsozsolca.hu minden szempontból megújult. A weboldal összefogja a helyi sajtót az újság, televízió és online platformok felületeinek együttes használatával. Már a nyitó oldalon megtalálhatók azok a tartalmak, melyek a legkeresettebbek a honlapot látogatók körében. Ilyenek a várost érintő hírek, felhívások, közérdekű információk, valamint a ZsolcaTV felvételei és a Zsolcai Hírmondó valamennyi száma. A helyi média preferálását a természetes lokálpatriotizmuson felül a helyi vonatkozású események iránti érdeklődés is kiválthatja, emellett fontos szempont volt, hogy kifejezetten az életünket befolyásoló friss, naprakész, pontos, megbízható információkat tudják elérni ezen a felületen.


Számos olyan tartalom került fel a honlapra, mely a Felsőzsolca iránt érdeklődőknek teljes mértékben tájékoztatást nyújt.


Az új interaktív felületek lehetőséget biztosítanak arra, hogy az oldal látogatói közvetlen kapcsolatba lépjenek az önkormányzattal. A probléma bejelentő használata révén a lakosok könnyen és egyszerűen tudnak hibákat bejelenteni vagy javaslatokat tenni.


Az újonnan elindult felsozsolca.hu bemutatja az elmúlt időszak fejlesztéseit, továbbá a jelenleg is zajló és a még megvalósításra váró beruházásokat is.


Újdonság az oldalon, hogy az önkormányzat működését a korábbinál részletesebben mutatják be. Tájékozódhatnak az önkormányzat, valamint a polgármesteri hivatal felépítéséről, a feladatkörökről, intézményekről, és mindent megtalálnak az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban.


Szarka Tamás elmondta, hogy a megújult webes felület elkészítésénél a referenciákat, és az ár-érték arányt figyelembe véve választották ki a web fejlesztőt. – Külön öröm, hogy a honlap elkészítése során minden segítséget megkaptunk a web fejlesztő hölgytől, illetve informatikusunktól is. –


Az új honlap elindult, ám nem tekinthető véglegesnek, hiszen jellegéből és rendeltetéséből adódóan folyamatosan fejlesztik majd, és új tartalmakkal töltik meg. Mindehhez számítanak a lakosság észrevételeire és javaslataira.