Skip to content

Megkezdte felkészülését a BTE Felsőzsolca

Január 4-én megkezdte a felkészülést a BTE Felsőzsolca felnőtt csapata. Az eredetileg január 11-re tervezett kezdést a szövetség által két héttel előrébb hozott tavaszi első bajnoki mérkőzés miatt változtatták a korábbi időpontra. Így elég idő jut a felkészülésre a február 20-án megrendezésre kerülő bajnoki mérkőzés előtt.

Szala Ákos vezetőedző irányításával heti 4 tréning szerepel a programban, valamint minden hétvégén edzőmérkőzést játszik a csapat. Eddig 4 mérkőzést játszott le a gárda, amin az azonos osztályban szereplő Nyékládháza gárdáját 5-2 arányban, illetve Kazincbarcika második csapatát (Bánhorváti) 7-5-re győzte le.

A további két edzőmérkőzést két NB3-ban szereplő csapat ellen vívták. A Putnok ellen elért 0-0, majd a Mezőkövesd második csapata ellen elért 1-0-ás győzelem azt mutatja, hogy nagyon jó csapat formálódik Felsőzsolcán. Az utánpótlás korosztályok edzései is elkezdődtek, így január 11-től már minden felsőzsolcai sportoló edzésbe állt 6 éves kortól 18 éves korig.

Nagyon keményen dolgoznak a játékosok, rengeteg lemondással. Sok áldozatot hozunk/hoznak azért, hogy Felsőzsolcának bajnok csapata legyen. Magukra igényes játékosokkal dolgozom együtt, akiknek csak a győzelem elfogadható. Nagyon nagy pozitívum, hogy két NB3-as ellenféllel mérkőztünk meg a hetekben és gólt sem kaptunk a két mérkőzés alatt. Továbbra is dolgozunk keményen, hogy a ránk váró 17 bajnoki mérkőzésen úgy tudjunk teljesíteni, ahogyan magunktól elvárjuk, és május végén bajnoki címet ünnepelhessünk Felsőzsolcán. – értékelte a felkészülés első szakaszát Szala Ákos vezetőedző.