Skip to content

Meghosszabbították a hőségriasztást

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján 2021. június 25-én (péntek) 24.00 óráig meghosszabbította a III. fokú hőségriasztást az ország egész területére vonatkozóan.

Az önkormányzat továbbra is felhívja a lakosság figyelmét, hogy a nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Tájékoztatásuk szerint ügyelnünk kell a fokozott vízfogyasztásra az elkövetkező napokban, és továbbra is kérik, hogy lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen. Ne hagyjuk a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házikedvencet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Ne hagyjunk az autóban fertőtlenítőt, hígítót, festéket, öngyújtót, mert ezek meggyulladhatnak a nagy melegben.

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.