Skip to content

Május 3-tól újra várja látogatóit a városi könyvtár

A Kormány 194/2021. (IV.26.) rendelete értelmében a könyvtár minden szolgáltatásával együtt várja azon látogatóit, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

A könyvtárban a védett személy nem köteles maszkot viselni, használatát azonban továbbra is javasolják.

A 18. életévüket betöltött olvasók a könyvtár munkatársainak kötelesek felmutatni védettséget igazoló kártyájukat, valamint a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt.

18 év alattiak egyedül nem, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják az intézményt. A 18 év alattiak életkorának igazolását a könyvtár munkatársai kérhetik.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasók nem léphetnek be az épületbe, de e-mailen vagy telefonon továbbra is kölcsönözhetnek, valamint vissza is hozhatnak dokumentumokat. Ezt a szolgáltatást minden kedves olvasó igénybe veheti a továbbiakban is. A könyveket csengetés után az ajtónál vehetik át.

Az eddigi beiratkozási kedvezmények mellett ingyenes beiratkozást biztosítanak az egészségügyi dolgozóknak és a pedagógusoknak.