Skip to content

Ma lejár a helyi adók befizetési határideje

Ma jár le az első félévben esedékes helyi adók befizetési határideje.

Az adószámla kivonatokat az Adó csoport már kiküldte minden adózónak, amelyek tartalmazzák az adózó elmaradt tartozását és a 2021. I. félévre esedékes helyi adókat (kommunálisadó, helyi iparűzési adóelőleg), valamint a 2021. előtti gépjárműadó tartozást és az esetleges késedelmi pótlékokat, bírságokat. A 2021. I. félévre esedékes adók törvényes befizetési határideje március 15. napja, azonban ez a határidő idén is ünnepnap volt, ezért a határidő csak ma éjfélkor jár le.

Az Elektronikus Önkormányzati Hivatali Portál (https://ohp-20.asp.lgov.hu) a nap 24 órájában biztosítja minden adózónknak az aktuális adóegyenlegek pontos és részletes lekérdezését és az elektronikus adófizetést.

Az Adó csoport kéri az adózók együttműködését és a fizetési határidő betartását, mivel Felsőzsolca Város Önkormányzata feladatainak ellátása, a város fejlődése, a működőképesség megőrzése és a járvány elleni védekezés önkormányzati kiadásainak fedezése érdekében elengedhetetlenül fontos a beérkező adóbevétel. Az önkormányzat ezért már most is köszönetét fejezi ki, hogy az adók pontos teljesítésével a fentiekhez hozzájárulnak.