Skip to content

Hírek - Közélet

Kerékpáros Felsőzsolca – Nyeregbe pattant a város

Első alkalommal szervezte meg az önkormányzat a Kerékpáros Felsőzsolca túrát, amely nagy sikert aratott. A résztvevők a hat kilométer hosszú kerékpárút-hálózaton keresztül ismerhették meg Felsőzsolcát és értékeit. A rendezvényt kerékpáros szépségverseny is színesítette, több mint száz kerékpárost mozgatott meg az esemény.

Olvass tovább »

Bölcsődei ellátás iránti igényfelmérés

A Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde 2024. szeptemberben megnyitja kapuit
és szeretettel várja 20 hetes kortól – 3 éves korig a kisgyermekeket. A 2024-2025. nevelési év tekintetében bölcsődei ellátásra vonatkozó igényüket 2024. június 15.-ig várják.

Olvass tovább »

Áramszünet lesz május 24-án Felsőzsolcán

2024. május 24-én, pénteken 08.00 órától 12.00 óráig az MVM Émász Áramhálózati Kft. felújítás, karbantartás miatt áramszolgáltatását a város több utcáját érintően szünetelteti. Felsőzsolca Város Önkormányzata több intézményének épülete is az áramszünettel érintett területen található, így a Polgármesteri Hivatal (Szent István utca 20.), a Városüzemeltető Központ (Szent István utca 23.) és a Közösségi Ház és Városi Könyvtár (Szent István utca 2.) ezen a napon zárva tart, az ügyfélfogadás szünetel.

Olvass tovább »

Átadták Felsőzsolca első jelzőlámpáját és okos zebráját a város forgalmas pontjain

A város első jelzőlámpáját adták át a Szent István utcán, és első fényjelzésű okos zebráját a Bolyai utcán. Az önkormányzati óvodák és bölcsőde mellett, templom, egyházi óvoda, valamint bölcsőde is van a közelben, az érintett, forgalmas útszakaszokon több ezer jármű halad át naponta. A jelzőlámpa és a legújabb okos zebra az önkormányzat saját forrásából valósult meg.

Olvass tovább »

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez

Május elejéig mintegy 223 ezer egyéni vállalkozó, több mint 84 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély juttatta el szja-bevallását a NAV-hoz. A többi szja-bevallásra kötelezett egyéni vállalkozónak, őstermelőnek és áfás magánszemélynek még május 21-éig van ideje, hogy kiegészítse a NAV által elkészített bevallási tervezetet, vagy saját maga töltse ki és küldje be a 23SZJA jelű bevallást.

Olvass tovább »

Sajtbolt nyílt a Felsőzsolcán

Egy újabb önkormányzati sikertörténetről számolhatunk be Felsőzsolcán.
Felsőzsolca Város Önkormányzata a város gazdaságfejlesztési stratégiája alapján ma megnyitotta sajtboltját, és kézműves sajtkülönlegességekkel várja vásárlóit a Felsőzsolcai Majorban.

Olvass tovább »

Jön a 10 darabos gyűjtőjegy a mobilapplikációkban

Régóta várt újítással jelentkezik az MVK Zrt.: május 8-tól, szerdától már gyűjtőjegyet is vásárolhatunk mobilapplikáción keresztül. A gyűjtőjegyet a papíralapú jegyekhez hasonlóan 3 700 forintért lehet megvenni, a 10 darab vonaljegyet tartalmazó gyűjtőjegy érvényességi ideje a megvásárlás napjától számított 1 év.

Olvass tovább »

Jótékonysági bál – 35. éves a Zsolca Táncegyüttes

A fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Zsolca Táncegyüttes Jubileumi Jótékonysági bálra várta a szórakozni vágyókat április 27-én a Rendezvények Házába. A bál bevételét az együttes Jubileumi Gálaműsorának megvalósítására fordítják majd, amely a korábbi gálaműsoraik tükrében igazán látványos lesz.

Olvass tovább »

TeSzedd!

TeSzedd! Hulladékgyűjtési akciót szerveztek a városban, melynek keretében a résztvevők az Árvízi Emlékparkból indultak a szélrózsa minden irányába. Idén a csapatok a Sajó-parton és a város közterületein is gyűjtötték a hulladékot, így tisztább városkép fogadja a lakosokat és a látogatókat is.

Olvass tovább »

Felsőzsolcai Majális – Közösségben ünnepelt a város

Első alkalommal szerveztek nagyszabású majálist Felsőzsolcán a helyi civil szervezetek összefogásával, Felsőzsolca Város Önkormányzatának támogatásával. Fáklyás felvonulással és májusfa díszítéssel köszöntötték a jó időt, majd május 1-jén meg ünnepelték a munka ünnepét is egy városi majális keretében.

Olvass tovább »

Kistérségi magyar népdal- és nótaéneklési verseny

A Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár az Együtt Felsőzsolcáért Egyesület keretein belül működő Magyar Nótaszerzők és Énekesek Észak-Magyarországi csoportja idén is megszervezte a Kistérségi magyar népdal és nóta éneklési versenyét. A dalos megmérettetésen a város 30 kilométeres körzetéből érkeztek az általános iskolás gyerekek, akik egyéni és csoportos formában mérték össze tudásuk a Bárczay-kastélyban.

Olvass tovább »

Eredményhirdetés – Ragadd fülön a kedvenc könyved!

A könyv és szerzői jogok napja alkalmából hirdetett pályázatot a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár Ragadd fülön a kedvenc könyved! avagy írj fülszöveget a legkedvesebb, legemlékezetesebb könyvedhez címmel. A beérkezett pályázatokat a zsűrizést követően április 23-án értékelte a zsűri, ahol a legjobb írásokat jutalmazták.

Olvass tovább »

Óvodai beiratkozás – Minden, amit tudni kell

A Felsőzsolca Város Önkormányzata fenntartásában működő Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda a 2024/2025 nevelési évre történő óvodai beiratkozásra 2024. május 2 – 15. között minden hétköznap 7:30-tól 16:00 óráig biztosít lehetőséget az intézmény székhelyén (Park utca 3.) és telephelyén (Szent István utca 43.) egyaránt.

Olvass tovább »

Terítéken a város közbiztonsági helyzete – Megtartotta áprilisi ülését a Képviselő-testület

Beszámolók voltak terítéken a Képviselő-testület áprilisi rendes ülésén. Mondhatni, az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó napirendi pont a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolca közbiztonságának 2023. évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról szóló beszámolója volt.

Olvass tovább »

Vadonatúj lámpákat szerelnek fel

Jó hír, hogy zajlanak a jelzőlámpák kivitelezési munkálatai a Szent István utcán, az óvoda előtti zebrán történő átkelés biztonságossá tétele érdekében – tette közzé Szarka Tamás polgármester közösségi oldalán.

Olvass tovább »

30 év – Elismerik munkájukat

Felsőzsolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tegnapi ülésén elismeréssel jutalmazta az önkormányzat szolgálatában 30 éve dolgozó munkatársait, Hankó Ernőt és Kupcsik Flóriánt. Az elismerést Szarka Tamás polgármester és Molnárné Vantal Nikoletta, az intézmény igazgatója adta át a városüzemeltetés dolgozói részére, megköszönve a három évtized alatt városért végzett munkájukat.

Olvass tovább »

Balesetek miatt nagy a torlódás

Több baleset is történt a reggeli órákban a Szent István utcán, ami miatt nagy a torlódás Miskolc irányába. Az anyagi kár mellett személyi sérülés is történt, valamint legutóbb két személygépjármű ütközött össze az Ongai utca elején, itt is nagy a torlódás.
Kérjük vezessenek körültekintően!

Olvass tovább »

Felsőzsolca is bekapcsolódott a Digitális Témahét programjaiba

Az iskolai csoportok a Témahét partnerei által biztosított ingyenes programokon vehetnek részt, itt Felsőzsolcán a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvodában, illetve a Rendezvények Házában, ahol a rendezvényt Hajós István, a Bastion Group vezetője és csapata nyitotta meg. A foglalkozások résztvevői a programozás mellett megismerkedhetnek a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségekkel is.

Olvass tovább »