Skip to content

Hírek - Közélet

Elhurcoltakra emlékeztek Felsőzsolcán

A Malenkij robotra elhurcolt felsőzsolcai polgárokra emlékeztek ma délután a Kegyeleti Parkban. A településről el távoli kényszermunkatáborokba. Közülük ötvenen sosem térhettek haza, többségük ismeretlen helyen, idegen földben nyugszik valahol a Donyeck –medence és Szibéria táborainak tömegsírjaiban. A Kegyeleti Parkban állított emlékműnél a polgármester mondott beszédet.

Olvass tovább »

Önkormányzati ajándék a hulladékcsökkentés jegyében

Felsőzsolca Város Önkormányzata idén is csatlakozott a 15. alkalommal megszervezése kerülő Európai Hulladékcsökkentési Héthez. A fenntarthatóság jegyében az önkormányzat által tervezett és gyártatott egyedi textil szalvétákat ajándékoztak a felsőzsolcai oktatási intézményekbe járó felsőzsolcai alsó tagozatos diákok részére.

Olvass tovább »

Szünetel az ivóvíz szolgáltatás

Az ÉRV ZRt. tájékoztatása alapján a város elosztóhálózatán tervezett karbantartás miatt 2023. november 22. napján (szerdán) előreláthatólag 8:00 órától 13:00 óráig szünetel a vízszolgáltatás az érintett utcák tekintetében.

Olvass tovább »

Új irodában várja ügyfeleit az adóigazgatás

A Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal korszerűsítése kapcsán, melynek célja az ügyfélkiszolgálás magasabb színvonalú körülményeinek biztosítása, az adóigazgatási ügyekkel foglalkozó kollégák új irodába költöztek. A jövőben az udvari épületrészben, a korábbi Gyámhivatalban várják a lakosságot ügyintézés céljából – tájékoztat Dr. Ispán Csilla jegyző.

Olvass tovább »

Ivóvíz szolgáltatás szüneteltetése

Az ÉRV ZRt. tájékoztatása alapján a város elosztóhálózatán tervezett karbantartás miatt 2023. november 17. napján (pénteken) előreláthatólag 8:00 órától 16:00 óráig a vízszolgáltatás az érintett utcák tekintetében szünetel.

Olvass tovább »

Ma van a Magyar Nyelv Napja

A magyar nyelv napja hazánkban évről évre alkalmat ad az oktatási, tudományos és kulturális intézményeknek, a médiának, az anyanyelvápolással foglalkozó civil szervezeteknek a magyar nyelv megünneplésére, a hagyományőrzéssel kapcsolatos rendezvények megtartására és újabb kezdeményezések, mozgalmak elindítására. Az ünnep alkalmával várták Felsőzsolca lakosságát a Bárczay-kastélyban rendezett Örökségünk című zenés estre.

Olvass tovább »
finger, feedback, report back-3653375.jpg

Közmeghallgatást tartanak a nemzetiségi önkormányzatok

Felsőzsolca Város Bolgár Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testülete 2023. november 15-én 14:30 órakor, Felsőzsolca Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testülete 2023. november 15-én 16:30 órakor tartja éves közmeghallgatását a Városháza Dísztermében, amelyre tisztelettel várják az érdeklődőket.

Olvass tovább »

Idősbarát Díjat kapott Felsőzsolca Város Önkormányzata

Idősbarát Önkormányzat kitüntetéssel jutalmazták Felsőzsolca Város Önkormányzatát. A családokért felelős államtitkár, illetve az önkormányzati államtitkár a mai napon adta át az elismerést Szarka Tamás polgármester részére. Az idősbarát címmel járó anyagi támogatás kirándulások és egészségmegőrző programok megszervezéséhez nyújt segítséget.

Olvass tovább »

Hajnalban tetőzött a Sajó

Ma hajnalban tetőzött a Sajó vízállása Felsőzsolcán. Jelenleg elsőfokú készültség van érvényben, a vízügyi szakemberek, valamint az önkormányzat munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a folyó vízállását.

Olvass tovább »

Babaszínházi és könyvvásár

A Miskolci Csodamalom Bábszínház Iciri-piciri című babaszínházi előadásának premierjét láthatták a legkisebbek szombaton délelőtt a Bárczay-kastélyban. Ezen a napon megkezdődött a Könyvvásár is, valamint a Megbocsátás Hónapja alkalmából a késedelmi díjat is elengedik.

Olvass tovább »

Folytatódik az ingyenes lakossági LED-csereprogram

Felsőzsolca Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködése révén folytatódik az ingyenes lakossági LED-csereprogram, mely következő szakaszában november 1. és november 30. napja között azok a felsőzsolcai lakosok jelentkezhetnek, akik nem igényeltek LED-fényforrásokat az első kiírás során.

Olvass tovább »

Székelyföld önállóságáért lobogott az őrtűz

Az erdélyi magyarok minden évben október utolsó vasárnapján őrtüzeket gyújtanak a székelyföldi településeken, hogy ezzel is kifejezzék közös küzdelmüket Székelyföld önállóságáért. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva várta ismét Felsőzsolca Város Önkormányzata és a Rákóczi Szövetség Felsőzsolcai Szervezete a város lakosságát vasárnap délután a Rendezvények Háza udvarán.

Olvass tovább »

Gallyazás

A Felsőzsolcai GAMESZ munkatársai folyamatosan végzik Felsőzsolca fáinak ápolását, gallyazását, szükség esetén kivágását, ezzel is elősegítve városunk biztonságosabbá tételét.

Olvass tovább »

Mindenszentek – A következő napokban szeretteinkre emlékezünk

November 1-je idén a hét közepére esik, ezért várhatóan már ezen a hétvégén sokan keresik fel országszerte a sírkerteket. A felsőzsolcai temető nyitvatartási ideje is ideiglenesen változik ebben az időszakban, a sírokhoz látogatók igényeit figyelembe véve. A mai naptól a szokotthoz képest más nyitvatartás szerint lehet látogatni a sírkertet.

Olvass tovább »

Ünnepi Munkarend – 2023. november 01.

Felsőzsolca Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2023. november 01. napján (szerdán) az Önkormányzathoz tartozó intézmények zárva tartanak. 2023. november 2., csütörtöktől a megszokott nyitvatartási és ügyfélfogadási rendben várják ügyfeleiket.

Olvass tovább »

Mikor kell átállítani az órákat idén?

A téli és nyári időszámítás kérdése minden évben felmerül. Az emberek egy része szeretné, ha a kormány megszüntetné az óraátállítást, Magyarországon azonban még kérdéses, hogy mi lesz ennek a jövője. Addig viszont október végén ismét állítanunk kell az óráinkat.

Olvass tovább »

A 2023. évi Támogatási Alap kiegészített összegének felosztásáról döntött a Képviselő-testület

Felsőzsolca Város Önkormányzata a 2023. évi Támogatási Alapra elkülönített összeget 2 millió forinttal kiegészítve ebben az évben 5 és fél millió forinttal támogatja a Felsőzsolca közigazgatási területén működő kulturális, sport, gyermek- és ifjúsági közösségi, szabadidős tevékenységet folytató nonprofit civil szervezetek és közösségek munkáját – tette közzé Szarka Tamás polgármester közösségi oldalán.

Olvass tovább »