Skip to content

Köszönet az egészségügyben dolgozóknak

Semmelweis Ignác születésnapján, július 1-jén ünneplik Magyarországon az egészségügyben dolgozókat. Felsőzsolcán ünnepélyes keretek között fejezte ki tiszteletét a város önkormányzata a Felsőzsolcai Egészségházon belül dolgozó orvosok, ápolók és védőnők előtt.

Orvosokat, ápolókat és az egészségügyben egyéb területen dolgozókat láttak vendégül városháza dísztermében, ma délben. Ezen a napon azokat az egészségügyi szakdolgozókat is ünnepelték, akik a megemlékezés időpontjában a betegek érdekében teljesítettek szolgálatot. Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere kifejtette, az egészségügyben dolgozók folyamatosan olyan munkát végeznek, amelyre a városnak és mindannyiunknak szüksége van. Az év minden napján 0-24 óráig állnak a lakosság rendelkezésére, és időt, energiát, tudást nem sajnálva próbálják meg az emberek életét jobbá tenni.

– „Igaz, hogy az egészség a legfontosabb. Az egészségünk megőrzésében, visszaszerzésében az egészségügyi dolgozók nyújtanak segítséget. Azt gondolom, nem csak a pénzbeli elismerés és a munkakörülmények fejlesztése számít, hanem az erkölcsi elismerés is. Ezért második éve már a város szintjén is megtartjuk a Semmelweis Napot, ilyenkor kifejezve hálánkat és tiszteletünket az egészségügyi dolgozóink iránt” – mondta a polgármester, aki az önkormányzat mellett Felsőzsolca lakossága nevében is megköszönte az egészségügyben dolgozók áldozatos tevékenységét. Bízva abban, hogy feladataik a jövőben nem sokasodnak, kívánt további munkájukhoz jó egészséget és kitartást.

Csütörtökön ügyelet lesz

Július 1-jén, csütörtökön, Semmelweis Ignác születésének napján a Felsőzsolcai Egészségház rendelései elmaradnak a háziorvosok tájékoztatása alapján. Az ügyelet természetesen várja azokat, akiknek ellátásra van szükségük, hiszen az egészségügyi ellátás a betegek érdekében még ezen a napon sem állhat le. Pénteken a rendelés a már megszokott módon folytatódik.