Skip to content

Interaktív kiállítások a Rendezvények Házában – Játszva tanuló generáció

Az elmúlt hónapban a Játékos tudomány tárlat keretein belül egy ismeretterjesztő sorozattal, a fizika csodáival, valamint a biológia témakörében, az emberi test működésével ismerkedhettek meg a felsőzsolcai gyerekek és felnőttek a Rendezvények Házában, természetesen a járványügyi óvintézkedések betartása mellett.

Egy pályázati projektnek köszönhetően két-két napig ingyenesen voltak látogathatók a kiállítások. Napközben elsősorban óvodás, iskolás csoportokat vártunk, este hat óráig pedig bárki, családosan vagy egyénileg is megtekinthette a tárlatokat előzetes regisztrációt követően. – mondta el Szarka Tamás polgármester, aki szerint a jelen helyzetben, a lehető legnagyobb az aktualitása a szervezetünk működéséről szóló kiállításnak.

A „Testünk a csoda” – interaktív kiállítás központi témája lett az emberi szervezet.

Az emberi testről, szerveinkről, szervezetünk működéséről tudhattak meg érdekes információkat azok, akik ellátogattak a kiállításra.

Felsőzsolca Város Önkormányzata abból a meggondolásból hozta el a tárlatot, hogy az óvodások, általános iskolások, középiskolások biológia tanítását, biológia ismereteit ezzel is bővítse, fejlessze. Többek között az izmok működését is megtekinthették a gyerekek. Az utazó kiállítás anyagát a szervezők úgy rendezték be, hogy az olvasni még nem tudó óvodások is értsék az emberi test működését.

Az interaktív kiállítás a kisebb és a nagyobb gyerekeknek is szolgál új információkkal.

Kárbin Andrea, tárlatvezető azt mondta, a kiállításra érkezők nagyon sok új információhoz juthattak a nyolc állomást végigjárva. Hozzátette, akik az iskolában tanultak ezekről a dolgokról, azoknak rögzíti a tudását, akik pedig nem tudták ezeket a dolgokat, azok új tapasztalatokkal, élményekkel lettek gazdagabbak.

Óvodások ismerkedtek az emberi testtel

A Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda csoportjai is részt vettek a kiállításon. Az óvodapedagógusok szerint, nagyon fontos, hogy játékos formában ismerkednek meg a gyerekek az emberi testtel. Az óvodában már meséltek a kicsiknek a szervezet működéséről, a kiállításon azonban kipróbálhatták, megnézhették azt, amit az óvodában nem tudnak ennyire színesen szemléltetni.

Segíti az oktatást

A pedagógusok szívesen hozták el az osztályokat. A biológia tanárok elmondták, az interaktív kiállítás nagyban hozzájárul a tananyag megértéséhez. A tárlaton kiállított szerkezeteket a gyerekek irányíthatták is, így például megnézhették, hogyan jut az elfogyasztott táplálék az emésztőrendszerbe, hogyan pumpál a szív, vagy hogyan hat az adrenalin a szervezetre.