Skip to content

III. ifjúsági horgászverseny a Berki-tavon

2021. június 19-én rendezte meg a Berki-tó Horgász Egyesület és a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola III. ifjúsági horgász versenyét, melynek fő célja volt a horgászat, mint sport népszerűsítése, megszerettetése, valamint a hazánk vizeinek, vízpartjainak megismertetése gyerekekkel.

A rendezvényt megelőző hónapokban az egyesület elnöksége folyamatosan végzett haltelepítést, alakított ki horgászhelyeket. A versenyre 22 gyermek jelentkezett előzetesen Pásztor Eriknél a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola biológia-testnevelő tanáránál, aki mint Felsőzsolca Város Önkormányzatának képviselője is több alkalommal segíti az egyesület munkáját.

A verseny napján a megjelent gyerekek kísérőikkel, sorsolás útján foglalhatták el a horgászhelyeket és 9 órakor kezdhették el a horgászatot. A gyerekeket elkísérő szülők, nagyszülők segíthettek a horgászszerelések készítésében, csalizásban, a halak megszákolásában, de aktívan nem horgászhattak.

A verseny végén a mérlegelés után a kifogott halakat, minden versenyző épségben visszaengedte az őt megillető élőhelyébe a Berki-tóba. Az eredményhirdetés során a gyerekek értékes jutalmazásban részesültek, melyet Felsőzsolca Város Önkormányzata, a Magyar Országos Horgász Szövetség, a Berki-tó Horgász Egyesület, és Macsuga Roland önkormányzati képviselő biztosított.

 

Díjazottak:

11-14 éves korosztály

  1. helyezés: Ábel Nóra,
  2. helyezés és különdíj a legnagyobb halért: (2,2 kg) Nagy Patrik,
  3. helyezés: Szente Szabolcs

Különdíjban részesült: Surányi Erik

6-10 éves korosztály

  1. helyezés: Tar Bence,
  2. helyezés: Zelenák Péter,
  3. helyezés: Tarnóczi Veronika


Különdíjban részesültek: Csató Bence és Németh Levente.