Skip to content

Időpontfoglalás online

Pénteken megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden érvényes regisztrációval rendelkező még nem beoltott foglalhat időpontot az oltására az interneten.

Most kifejezetten az e heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van lehetőség online időpontot foglalni. A már regisztráltak, a számukra megfelelő kórházi oltópontra tudnak időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra.

Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja).

Az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni. Az időpontfoglalóban jelenleg április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda napokra lehet oltási időpontokat foglalni a Sinopharm vakcinával történő oltásokra. Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Ellenőrzés: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Az időpontfoglaló kezelése: A regisztráltak a TAJ – szám és születési dátum megadásával tudnak belépni. Ezt követően kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen, ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, az oltás előtti napon emlékeztető e-mailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Online időpontfoglalás lépésről lépésre

  • Látogasson az EESZT Lakossági portálra: https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal
  • Kattintson az egyéni időpontfoglalás gombra!
  • Megjelenik a COVID oltás időpontfoglalás felület.

A megfelelő mezőkbe írja be a TAJ – számát, a születési dátumát, és a képernyőn látható ellenőrző kódot. Nyomja meg a Küldés gombot! Ha Ön nem jogosult az időpontfoglalásra, akkor nem fog tudni továbblépni, és a képernyőn azt az üzenetet láthatja, hogy „Ön nem jogosult oltási időpont foglalására, az csak az előzetesen regisztráltak számára lehetséges!”.

  • Ha Ön jogosult az időpontfoglalásra, akkor megjelenik az „Időpont keresése” felület. Itt az elérhető oltási időszakra válassza ki az Ön által preferált települést (a főváros esetén a kerület), adja meg az irányítószámot!
  • Ezután megjelennek a még lefoglalható kórházi oltópontok és ott szabad oltási időpontok.
  • Ha Önnek megfelelő a felkínált valamelyik szabad időpont és oltópont, akkor azt a „Jelentkezem” gomb megnyitásával foglalhatja le.
  • Ezt követően megjelenik az időpontfoglalás űrlap, amely tartalmazza az Ön által kiválasztott oltópont (egészségügyi intézmény) címét és az oltás pontos időpontját (dátum, óra), valamint az Ön személyes adatait (TAJ- szám, név, születési dátum, mobiltelefonszám, email-cím). Itt még módosíthatja az időpontot.
  • Amennyiben az adatok megfelelnek, nyomjon rá az „Időpontfoglalás véglegesítése” gombra.
  • Ezt követően a rendszer átnavigálja a „Sikeres időpontfoglalás felületre, amelyen lehetősége nyílik a foglalási visszaigazolás kinyomtatására is.
  • Az Ön által lefoglalt időpontot természetesen más már nem tudja lefoglalni.

 

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/