Skip to content

Hulladékmentesítés – 343 m3 illegális hulladékot szállítottak el a városból

Közel 5 millió forintot nyert Felsőzsolca a „Tisztítsuk meg az Országot” pályázaton, amelyből a felsőzsolcai és ongai körforgalomnál lévő területeket is megtisztították az elmúlt években illegálisan lerakott szeméttől.

A Belügyminisztérium az illegális hulladéklerakók érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot” projektre pályázati felhívást tett közzé a települési önkormányzatok számára. A támogatás célja az önkormányzati tulajdonú ingatlanokon, közterületen fellelhető illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolásának (összegyűjtésének, elszállításának, kezelésének) elősegítése.

A környezetünk és az élhető város szempontjából is kiemelten fontos, hogy Felsőzsolcán és környékén megszűnjenek az illegális hulladéklerakók. Ennek a kezdeményezésnek a részeként nyújtott be a város pályázatot a kormány által kiírt program keretében.

Városunk összesen 4.959.833 Ft támogatást nyert el a pályázaton. A megvalósítás időszaka 2021. január 15. -2021. február 15. között volt. A hulladékmentesítés keretében illegális hulladéklerakó került felszámolásra a felsőzsolcai körforgalomnál, az ongai körforgalomnál, a Kazinczy utcán és a Zöldfa utca környékén. Az elszállított hulladék mennyisége 343 m3 volt, ami 7 db 30 m3-es, és 19 db 7 m3-es konténert jelentett. Jellemzően háztartási hulladékot és építési törmeléket szállítottak el az érintett területekről.

A hulladék összegyűjtését a Felsőzsolcai GAMESZ dolgozói végezték, a rakodás kézi és gépi erővel történt a MiReHu Nonprofit Kft. által biztosított konténerekbe. A hulladékgazdálkodással foglalkozó társaság telephelyén a hulladékok szakszerű kezelése megfelelő műszaki védelemmel ellátott területen valósult meg. A négy helyszínre a tiltó táblák kihelyezése is megtörtént.

A városvezetés kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a háztartásokban keletkezett hulladékot, ne helyezzék el közterületen, hanem adják le a MiReHu Kft. által üzemeltetett gyűjtőpontokon, ahol ingyenesen átveszik azokat.

Vigyázzunk városunk tisztaságára!