Skip to content

Hőségriasztás – Továbbra is melegszik az időjárás

A 2021. június 19-én (szombat) 00.00 órától 2021. június 22-én (kedd) 24.00 óráig kiadott II. fokú hőségriasztást a Nemzeti Népegészségügyi Központ az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján 2021. június 22-én (kedd) 00.00 órától kezdődően III. fokúra emelte és 2021. június 24-én (csütörtök) 24.00 óráig meghosszabbította.

Az önkormányzat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Tájékoztatásuk szerint ügyelnünk kell a fokozott vízfogyasztásra az elkövetkező napokban, és továbbra is kérik, hogy lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen. Ne hagyjuk a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házikedvencet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Ne hagyjunk az autóban fertőtlenítőt, hígítót, festéket, öngyújtót, mert ezek meggyulladhatnak a nagy melegben.

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája a katasztrófavédelem honlapján elérhető: https://katasztrofavedelem.hu/29/hirek/252887/kedden-0-00-oratol-a-legmagasabb-harmadfoku-hosegriasztas-lep-eletbe