Skip to content

Hétfőig lehet jelentkezni a könyvtári nyári táborba – Itt vannak a programok

Június 21-én jár le a jelentkezési határidő az önkormányzat könyvtári táboraiba. Színes programokkal készülnek a szervezők.

Mint arról korábban is olvashattak, az önkormányzat idén is kínálja a tavaly indított táborozási kategóriákat a felsőzsolcai diákok és családok részére. A napközis táborokat négy turnusban, két helyszínen hirdették meg június 28-tól augusztus 13-ig, költségük 15.000,- Ft / fő.

A könyvtári táborok csapatépítő, önismereti, szociális készségeket fejlesztő, kommunikációs játékokkal, drámajátékokkal, könyvtárismerettel, könyvtárhasználati vetélkedőkkel, olvasásfejlesztő és kézműves foglalkozásokkal várják a gyermekeket, akik a táborban töltött idő alatt megismerkedhetnek a háziállatokkal, a gondozásukkal kapcsolatos teendőkkel és a sajtkészítéssel is.

Érdemes tehát minél előbb jelentkezni, mivel az első turnus már megtelt és lassan megtelnek a további turnusok is.

Idén is lesz sport és kreatív tábor a könyvtári táborok mellett

Az önkormányzati táborok szervezői folyamatosan újítanak, újabb és újabb elfoglaltságot találnak, egyre több helyszínen. Az augusztusi táborok férőhelye is folyamatosan telik, korlátozott számban ugyan, de még várják a jelentkezőket. Ezeknek a jelentkezési határideje július 26.

A sport tábor a labdajátékok, játékos sportvetélkedők, sport kvíz és „Ki mit tud?” mellett számos kirándulási lehetőséget biztosít az ide jelentkező gyerekek számára, akik így ellátogathatnak a Vadasparkba, bejárhatják a  Kék Madár Tanösvényt, és megnézhetik a Diósgyőri várat. Természetesen a tábor végén most is várják majd a szülőket egy közös szalonnasütésre, mely kellemes lezárása lesz a hétnek.

A kreatív táborban, ebben az évben is lesznek közösség és személyiség fejlesztő játékok, játékos és sportos ügyességi vetélkedők, és kirándulás. A kreatív foglalkozások keretében megismerkedhetnek a gyerekek a dekupázs készítés mellett a mézeskalács díszítéssel és a kőfestéssel, a meghívott vendégek által pedig betekinthetnek a zene világába, és játékos formában elsajátíthatják az elsősegély nyújtás technikáit.

A színes programokat kínáló táborokba jelentkezni a polgármesteri hivatalban lehet elektronikusan, vagy személyesen. A jelentkezési határidő lejártát követően az önkormányzat visszajelzést küld majd a jelentkezők részére, mely tartalmazni fogja a táborok programjait és a fizetéssel kapcsolatos részletes információkat.

A betelt létszámú táborba jelentkezők részére a jelentkezésük alkalmával felkínálják a még szabad létszámmal rendelkező táborokat, így biztosítva lehetőséget a gyermekeknek a részvételre.