Skip to content

Házaspárokat köszöntenek a héten városunkban

Felsőzsolca Város Önkormányzata a Házasság Hete rendezvénysorozathoz csatlakozva, idén is szerette volna a figyelmet a házasság és a család fontosságára irányítani.

Ebből az alkalomból várták azon házaspárok jelentkezését, akik 2021-ben ünneplik 1., 5., 10., 25., 50., 60…  házassági évfordulójukat. A jelentkezés határideje február 7. napja volt.  Bár a rendezvénytartási tilalom miatt az országos rendezvénysorozathoz kapcsolódó kísérő programok idén nem, vagy csak online előadások keretében kerülnek megrendezésre, a házassági évfordulójukat ünneplő házaspárok köszöntése azonban nem marad el. Az önkormányzata nevében, Szarka Tamás polgármester köszönti városunk házaspárjait a Városháza dísztermében február 10-11-12. napján.

Hazánkban 14. alkalommal tartják meg idén a Házasság Hetét. A rendezvénysorozatot, mely közel két évtizede indult el Angliából, minden év februárjában, Valentin-nap környékén rendezik meg és egy hétig tart.

Természetesen önkormányzatunk is nagyon örül ennek a kezdeményezésnek, és próbál a hivatal eszközeivel mindent megtenni annak érdekében, hogy az, aki házasulni szeretne, minél gördülékenyebben megtehesse – mondta el a polgármester. Szeretnénk felhívni a fiatalok figyelmét a házasság fontosságára és arra, hogy hosszú időn át is lehet boldog házasságban együtt élni.

Tavaly jelentősen megnőtt – országszerte és városunkban is – a házasságkötések száma. A járvány ellenére is sokan mondták ki a boldogító igent, betartva a különböző korlátozó intézkedéseket. Míg 2018-ban 23, addig 2020-ban 50 házasságkötést jegyeztek Felsőzsolcán.

A felsőzsolcai házaspárok véleményét, arról, hogy mi a jó házasság titka, az alábbiakban olvashatják:

  • A jó házasság titka az egymás megbecsülése, meghallgatása és végtelen türelem mindkét fél részéről. – Erika és László
  • Szerintünk a jó házasság titka a folyamatos kommunikáció, és a türelem a házastárs felé.
  • Úgy gondoljuk, hogy mindent meg kell beszélni, nem szabad a szőnyeg alá söpörni a problémákat. – Csaba és Adrienn
  • Szerintünk a jó házasság titka a szeretet, a tisztelet, az őszinteség és a jövőbeni célok és akadályok közösen megoldása. – Gyula és Tünde
  • Szerintünk a jó házasság titka: Szeretet, tolerancia, kitartás jóban-rosszban, és a másik fél elfogadása, támogatása. – Gábor és Judit
  • Még csak első éves házassági évfordulónk lesz, ezért hiteles tanácsokkal nem szolgálhatunk, de biztosak vagyunk benne, hogy az egymás iránti tisztelet, odafigyelés és az értékes együtt töltött idő, napról napra mélyíti a kapcsolatunkat. – Orsi és Zoli
  • Szerintünk a közös megegyezés és egyenlőség a jó házasság titka. – Alex és Lilla
  • A házasság számunkra önzetlen szeretetet, bizalmat és egyetértést jelent. – Judit és Balázs

 

A köszöntéskor készült képeket galériánkban tekinthetik meg: