Skip to content

Friss sajtóközlemény érkezett: rendkívüli jogrend és szigorítások

A Kormány november 4. napjától ismét bevezette a rendkívüli jogrendet és kihirdette a veszélyhelyzetet, melynek részleteiről az alábbi tájékoztatóban olvashatnak. Polgármesteri közlemény - Járványügyi intézkedések III.

Tisztelt felsőzsolcai Lakosok!


A Kormány november 4. napjától ismét bevezette a rendkívüli jogrendet és kihirdette a veszélyhelyzetet, mellyel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről a kormány, kormányrendelet útján intézkedik.

A kulturális vagy sportrendezvény során a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – 1,5 méteres távolságot kötelesek egymástól megtartani.

Kulturális rendezvényeken és helyszíneiken, mozielőadásokon, valamint a sportrendezvényeken csak minden harmadik széken lehet ülni, a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el.

A védelmi intézkedések betartásáról és az ahhoz szükséges feltételek biztosításáról a kulturális vagy sportrendezvény szervezője, illetve a kulturális vagy sportrendezvény helyszínének üzemeltetője köteles gondoskodni.

Tilos olyan rendezvényt szervezni, tartani, illetve helyszínén tartózkodni, mely válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújt.

A maszk viselése kivétel nélkül kötelező, a hatóságok minden rendezvényt ellenőriznek.

Bezárják a szórakozóhelyeket, kijárási korlátozás lép életbe éjfél és reggel öt óra között.

A reggeli és délutáni csúcsban járatsűrítés lesz a tömegközlekedésben és országszerte újra ingyenes lesz a parkolás.

A rendőrség és a kereskedelmi hatóság is ellenőrzi a szabályok betartását és a korábbinál súlyosabb büntetéseket alkalmazhatnak. A legenyhébb szankció a figyelmeztetés, azonban a hatóság 100.000 Ft-tól egymillió forintig terjedő bírságot is kiszabhat és a helyiséget, területet, intézményt, illetve helyszínt /a sportrendezvény helyszíne kivételével/ akár 1 naptól-1 évig terjedő időtartamra is bezárathatja.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalban az ügyfelek személyes fogadása november 5. napjától visszavonásig szünetel.

Kérem, hogy ügyeiket elektronikus, telefonos, illetve postai úton intézzék!

Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal 3561 Felsőzsolca, Szent István u. 20., Tel: 06 46/613-000, 06 70/ 455 – 52 65, E-mail: info@felsozsolcaph.hu

Továbbra is kérünk mindenkit a védelmi intézkedések felelősségteljes betartására magunk és embertársaink egészégének megóvása, a vírus terjedésének lassítása érdekében.

Amint döntés születik bármilyen területen, azonnal tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot. Addig is kérem, Önök is kísérjék figyelemmel, az ezzel kapcsolatos híradásokat.

Ingyenesen hívható zöld számok: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Aktuális információk:

https://koronavirus.gov.hu/,

www.felsozsolca.hu,

facebook.com/felsozsolca.ph/,

ZsolcaTv (Vodafone szolgáltató 502-es csatornáján).

 

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Szarka Tamás polgármester