Skip to content

Enyhítésre kerültek bizonyos védelmi intézkedések

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata hatályba lépett. Mivel a koronavírus elleni vakcinával beoltott személyek száma elérte a 2.500.000 főt, ezért április 7-től enyhítésre kerültek bizonyos védelmi intézkedések – tájékoztat Szarka Tamás polgármester.

A kijárási tilalom este 22:00 és reggel 05:00 közötti időszakra módosult.

Az üzletek reggel 5:00 és este 21:30 között tarthatnak nyitva.

A március 8-án ideiglenes bezárt üzletek kinyithattak, rájuk újfajta, m2 alapú szabályok érvényesek az egy időben bent tartózkodó vásárlók számára vonatkozóan. A szabályozás szerint 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet a vásárlótérben, a 10 négyzetméteres vagy annál kisebb vásárlóterű boltokban a dolgozókon kívül egy vásárló tartózkodhat.

Megszűntek a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések, így kinyithattak a fodrászatok, műkörmösök, kutyakozmetikák és más szolgáltatók is. Az üzleteket érintő négyzetméter alapú korlátozás a szolgáltatásokra nem vonatkozik.

A Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár újra biztosítja a könyvek előzetes igénylésének lehetőségét.

Mindemellett 2021. április 19-ig továbbra is érvényben maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. A települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani. Közterületen és nyilvános helyen kötelező a 1,5 méteres távolságot tartani. Szabadidős sport tevékenység továbbra is egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel folytatható, a másoktól legalább 1,5 méter távolságot megtartva. A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben, valamint csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket és a felsőoktatási intézményekre valamint a rendezvénytartásra vonatkozó intézkedések is érvényben maradnak.