Skip to content

Elkezdődött a nyári tábor Felsőzsolcán – Már nagyon várták a gyerekek

Elkezdődött az önkormányzat nyári táboroztatása. Az első héten, a Nyári könyvtári tábor első turnusában fogadják a 7-15 éves korosztályt.

Gyerekektől hangos a városi könyvtár, ami ebben az évben is fontos helyszíne az önkormányzati napközis táboroztatásnak. Idén nyáron négy héten keresztül biztosít táborokat a gyerekeknek Felsőzsolca Város önkormányzata, sokan már visszajáró vendégek.

„Délelőtt eljött hozzánk Annamari néni, aki kis baglyokat hozott magával. Nagyon jó volt, amikor megfoghattuk őket. Ezután elmentünk a polgármesteri hivatalba, ahol Tomi bácsi körbevezetett minket, és elmondta, hogy melyik irodában mivel foglalkoznak. Nagyon jó élmény itt, a barátnőmmel nagyon szeretjük.” – mesélte Kós Lilien, aki már második alkalommal vesz részt a táborban.

Ebben a táborban, ahogyan mindig, most is a könyvtár áll a középpontban. Természetesen itt már nem a tanuláson van a hangsúly, a gyerekek játszanak, jól érzik magukat, különböző foglalkozásokon vesznek részt. A könyvtárismeret és könyvtárhasználat elsajátítása mellett a gyerekek idén találkozhatnak egy gyermekkönyv íróval, kirándulnak majd a Szalajka völgyben, és betekintést nyernek a bábos világ kulisszái mögé.

 „Én úgy gondolom, hogy ez nagy segítség a szülőnek. Reggelente elviszik a gyerekeket a táborba, ahol délután négy óráig vigyáznak rájuk, miközben jól is érzik magukat.”– nyilatkozta Szarka Tamás polgármester.

A tavalyi évhez képest nem emeltünk az árakon, hogy ezzel is kedvezzünk a felsőzsolcai szülőknek, és minél több családnak megadjuk a lehetőséget a gyermekek táboroztatására. Így egy tábor egy gyermekre eső heti költsége változatlanul 15.000,- Ft maradt, mely tartalmazza a napi háromszori étkezést és a programok költségeit is magában foglalja. Emellett idén egy kis ajándékkal is kedveskedünk, mivel a résztvevő gyermekek részére egyedi baseball sapkákat készíttettünk, melyek a kirándulások alkalmával a kísérők és a táborvezetők részére is segítséget jelenthetnek. – folytatta a polgármester.

A tervek szerint idén nyáron 100 férőhelyet tudnak biztosítani a gyerekeknek, viszont ebből már több mint 80 betelt.