Skip to content

Életbe lépett a hőségriasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve III. fokú hőségriasztást adott ki az Országos Tisztifőorvos 2021. július 7-én (szerda) 00.00 órától 2021. július 9-én (péntek) 24.00 óráig az ország egész területére vonatkozóan.

Az önkormányzat ismét felhívja a lakosság figyelmét, hogy a nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Kérik, hogy ügyeljünk az elkövetkező napokban a fokozott vízfogyasztásra, lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen. Ne hagyjuk a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házikedvencet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Ne hagyjunk az autóban fertőtlenítőt, hígítót, festéket, öngyújtót, mert ezek meggyulladhatnak a nagy melegben.

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.