Skip to content

Egész nyáron várja a gyermekeket az óvoda

A jelenlegi helyzetre való tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztere nem javasolja a nyári hónapok során a csoportösszevonásokat, valamint az ügyeleti óvodai intézményi működést, ezért az előző évek gyakorlatától eltérően a település óvodájának mindkét épülete (székhely, telephely) fogadja a gyermekeket a nyári időszakban is – tájékoztat Mag Zsolt Sándorné óvodavezető.

Az óvodai intézmények egész éves nyitvatartással működnek, ennek megfelelően folyamatosan biztosítani szükséges az óvodai jogviszonnyal rendelkező gyermekek intézményi óvodai nevelését. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a minisztérium nem javasolja a nyári hónapok során a csoportösszevonásokat, valamint az ügyeleti óvodai intézményi működést, ezért az előző évek gyakorlatától eltérően a település óvodájának mindkét épülete (székhely, telephely) fogadja a gyerekeket a nyári időszakban is.

Mivel korábban a nyári zárás ideje a Park utcai óvodában 2021.06.21-től 2021.07.16-ig lett tervezve, így az óvodavezető kéri a szülőket, hogy amennyiben igényt tartanak az óvodai ellátásra, legkésőbb 2021.06.21-ig jelezni szíveskedjenek az óvoda elérhetőségein.

A Szent István utcai óvoda zárását 2021.07.19-től 2021.08.13-ig tervezték, ezért a szülők erre az intézményre vonatkozó igényét 2021.07.16-ig várják.

Az ellátás igénybevétele esetén a miniszteri ajánlásban foglaltakra figyelemmel biztosítják a gyermekek napközbeni felügyeletét. A házirendnek megfelelően a Központi Konyhára történő étkezési létszám jelentése miatt, előző nap reggel 8:30-ig várják a szülő telefonon vagy személyesen történő jelzését a gyermekek érkezésére vonatkozóan.

Az óvodavezető tájékoztatóját az óvoda honlapján olvashatják.