Skip to content

„CseppetSem!” – Felsőzsolca is csatlakozott a használt sütőolaj begyűjtési programhoz

A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola Felsőzsolca Város Önkormányzatával együttműködve csatlakozott a „CseppetSem!” programhoz, melynek több mint 220 magyarországi bölcsőde, óvoda, általános- és középiskola részese.

A használt sütőolaj intézményesített, hálózatos begyűjtése eddig megoldatlan volt Magyarországon. Az anyag jelentős része a környezetet szennyezi: a lefolyóba öntve károsítja a csatornarendszert, leterheli a szennyvíztisztítókat, az élővízbe kerülve súlyosan károsítja a vízi élővilágot, a talajba jutva károsítja az élőflórát. Az önkormányzat és az intézmény számára is fontos, hogy a felnövekvő nemzedék tudja: a használt sütőolajat és sütőzsiradékot – mint több más anyagot is – szelektíven kell gyűjteni, hogy a környezet terhelése ezáltal is csökkenjen. A „CseppetSem!” rendszerben nem csak a használt étolaj, hanem további anyagok, így a sütőolaj, kókusz- és pálmaolaj is leadható. Mindez korlátlan mennyiségben.

A 240 literes gyűjtőket – a Mester utca felől – az iskola udvarán (a bejárat közelében) helyezték el.

A leadni kívánt használt sütőolajat zárt csomagolásban (PET-palack vagy befőttesüveg) lehet leadni, munkanapokon 8:00-19:00 óra között.

Kérik a lakosságot, hogy vigyázzanak együtt a környezetre és vegyék igénybe ezt a lehetőséget.