Skip to content

Biztosított ügyelet a rendkívüli szünet ideje alatt

A tegnapi napon megjelent kormányrendelet értelmében, az óvodákban és iskolákban biztosítják a gyermekek napközbeni felügyeletét a 2021. március 8. napjától - 2021. április 6. napjáig elrendelt rendkívüli szünet ideje alatt.

A köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III.5.) EMMI határozat alapján az óvodákban 2021. március 8-tól rendkívüli szünet lép életbe. A rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7. lesz.

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelet szabályainak megfelelően a Felsőzsolca Város Önkormányzata által fenntartott óvodákban kiscsoportos formában biztosított a gyermekek ellátása.

A Kormány az óvodás és általános iskolás gyermekeket nevelő családok helyzetének megkönnyítése érdekében úgy döntött, hogy eltérően a 2021. március 5-én kiadott szabályoktól, az óvodákban és az általános iskolákban biztosítani kell a gyermekfelügyeletet a szülők igénye és kérelme alapján. A gyermekfelügyeletet valóban csak a legszükségesebb esetekben – különösen munkavégzés vagy a védekezésben való részvétel miatt – vegyék igénybe. Az intézményekben a gyermekfelügyeletet igénybe vevő gyermekek, tanulók étkeztetését a szokott módon kell megszervezni.

Az óvodai gyermekfelügyeletet azon fertőző betegségben nem szenvedő gyermek veheti igénybe, akiknek szülője vagy más törvényes képviselője munkavégzés miatt ezt igényli.

A Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvoda részére a szülő, törvényes képviselő kérelmét elektronikusan is benyújthatja a feovoda@gmail.com e-mail címen keresztül.

Az iskolákban szintén gondoskodnak a tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről, mellyel kapcsolatosan az intézmények tájékoztatást nyújtanak.

Ugyanakkor a rendeletben a Kormány felkéri a szülőket, tekintettel arra, hogy a járvány az oktatási intézményekben is terjed, a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzésük, a védekezésben való részvételük esetén– vegyék igénybe.

Azon gyermekek részére, akik nem veszik igénybe a gyermekfelügyeletet az intézményi gyermekétkeztetés a továbbiakban is a megszokott rendben történik.